Vultur rus zburând deasupra Mării Azov

Vultur rus zburând deasupra Mării Azov

Z-ul proştilor pe crucile din cimitir

Nu sunt rusofil şi n-am nimic împotriva celor ce acum înjură la Putin şi mai cred că populaţia rusă ar trebui să treacă prin purgatoriu ca să merite numele de popor. Dar sunt convins că cei ce vor să arunce la gunoi litaratura clasică rusă din cauză de Putin sau cei ce mâzgălesc litere pe crucile ostaşilor armatei roşii morţi la noi în războiul mondial sunt bine duşi cu capul. Bine de tot.

Indivizii aceştia nu au discernământ, nu pot separa lucrurile bune de cele rele, nu fac distincţia între corect şi incorect şi sunt certaţi cu dreapta măsură. Şi, între noi fie vorba, sunt nişte laşi. Să te preumbli noaptea prin cimitire militare cu sprayuri sau cu bidonul de vopsea ca să mâzgăleşti Z-turi pe cruci nu e o faptă vitejească. Mai ales că cei morţi nu se pot opune, nu se pot apăra. Are românul o vorbă grea, numele proştilor e pe toate gardurile. Şi pe scoarţa nevinovată a copacilor şi mai nou, pe pietrele de mormânt ale soldaţilor sovietici.

ADVERTISING

Mâzgălitorii aceia mai bine ar face bine ucrainenilor decât să încerce să demonstreze cât sunt ei de vajnici rusofobi la adăpostul întunericului. La fel cum ăia care vor să dea jos statuia lui Dostoievski şi să-i ardă cărţile ar face bine să le citească în ideea de a pricepe ce şi cum cu sufletul slav din secolul XIX. Asta ca să-şi completeze golul cultural care-i împinge la asemenea excese.

Operaţiunea specială şi nostalgia gulagului

La fel de duşi cu capul sunt şi ruşii ce au luat dintr-un adăpost din Mariupol femei şi copii, le-au confiscat actele şi i-au dus în Rusia. Măi tată, dacă sunteţi bărbaţi, luptaţi mă cu bărbaţii ucraineni!

Trebuie spus că bieţii ruşi n-au făcut niciun pas înainte dacă au trecut de la lupta cu grădiniţele şi spitalele la lupta cu femeile şi copii. Gurile rele ar zice că femeile şi copiii sunt la fel ca şi grădiniţele şi spitalele, adică sunt neînarmaţi. Mai mult, ruşii nu pot duce în prizonierat molozul rămas din grădiniţele şi spitalele bombardate. În schimb, pot duce în prizonierat femeile, copiii şi bătrânii şi-i pot pune la ,,adăpost” de fasciştii ucraineni în lagăre.

Mai bine îi lăsau în Mariupol pentru că în mod cert condiţiile din lagăre sunt la fel de precare şi de umilitoare ca cele dintre dărâmăturile oraşului. Dar nu pot face asta pentru că ruşii au venit în partea aceea de Ucraină ca să rămână şi cred că au dreptul de a lăsa pe pământul ocupat pe cine vor ei. Restul neaveniţilor să ia calea Siberiei, ca acum un secol.

Biet suflet slav tremurând de nostalgia gulagului!

Măcar Marea Azov să fie lac rusesc, pentru asta se mai bate Putin

În situaţia în care Ucraina nu câştigă războiul izgonind trupele invadatoare şi Putin se va menţine la putere, ţarul nu va renunţa la teritoriile ocupate care leagă Crimeea de Donbas şi de ar urma zece ani de izolare iar Rusia ar ajunge să fie tratată precum Iranul.

Cred că Putin a înţeles că drumul Ucrainei spre vest nu mai poate fi stopat diplomatic sau prin război hibrid şi atunci, cu orice risc, a pornit războiul cu gând să ocupe ţara scăpată de sub control. Acum, pus în faţa realităţii de a nu putea ocupa întreaga Ucraină vrea să ia o parte din teritoriu, vrea să ,,împartă” Ucraina cu occidentul.

Aceasta este ,,pedeapsa” care mai rămâne la îndemâna ţarului. Şi nu va opri războiul nici când coridorul dintre Donbas şi Crimeea va fi ocupat. Va continua lupta până ce Ucraina va recunoaşte ca aparţinând Rusiei teritoriile cucerite. Dacă Ucraina nu va ceda va ţine armata pe picior de război în teritoriile cucerite, indiferent de costurile umane şi materiale. Va ţine graniţele cu arma, precum a făcut în Donbas.

Nu va conta pentru Putin că Rusia va fi izolată politic şi economic şi că ţara va risca să ajungă aidoma Coreei de Nord, va conta doar pământul readus la matcă. Iar comerţul cu China va ,,înmuia” sacţiunile înternaţionale îndeajuns ca să facă viaţa din Rusia suportabilă, pe asta se bazează Putin. Şi pe faptul că până la urmă occidentul va obosi şi va ceda.

Din această perspectivă, măcelul asupra civililor are sens, pentru că cei evacuaţi vor costa UE iar cei rămaşi vor fi prea înfricoşaţi ca să se opună ocupaţiei ruse. Tot ce fac ocupanţii în zona de sud este să distrugă administraţia ucraineană ca să o înlocuiască cu propria administraţie. Asta dovedeşte că ruşii au venit ca să rămână, nu să pedepsească şi să se retragă.

Pentru Ucraina această stare de conflict prelungit va fi un lucru rău pentru că armata de care va avea nevoie ca să menţină echilibrul o va costa enorm iar procesul de reconstrucţie va fi îngreunat de prezenţa armatei ruse. Pentru UE, cinic vorbind, va fi bine pentru că Rusia nu va mai avea forţă să atace Țările Baltice sau Moldova.

Această stare de lucruri va dura cât va fi Putin la şefie. Intrebarea care se pune este dacă urmaşul său va avea forţa de a recunoaşte greşelile ţarului şi va renunţa la pământul cucerit. În schimbul ridicării sancţiunilor şi ca să aibă motiv să îi înlăture de la putere pe acoliţii lui Putin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇