Rușii au lovit cu rachete o gară plină cu civili care încercau să plece, în estul Ucrainei (Imagini cu impact emoţional)

Rușii au lovit cu rachete o gară plină cu civili care încercau să plece, în estul Ucrainei (Imagini cu impact emoţional)

Gara din Kramatorsk a fost atacată de ruși cu rachete, vineri, iar zeci de civili care încercau să plece cu trenul de acolo au fost uciși, anunță guvernatorul regiunii Donețk.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat dur: „Neoamenii ruși nu renunță la metodele lor. Neavând puterea și curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, ei distrug cu cinism populația civilă. Acesta este răul care nu cunoaște limite. Și dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”.

El spune că nu erau trupe ucrainene în acea gară, ci numai oameni obișnuiți, care încercau să ia trenul pentru a se salva.

ADVERTISING

UPDATE: Cel puţin 39 de persoane - inclusiv patru copii - au fost ucise în atacul cu rachetă, vineri, la gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei, anunţă serviciile ucrainene de securitate SBU, revizuind în creştere bilanţul atacului, relatează AFP.

Rușii au negat orice responsabilitate. Eduard Basurin, comandantul separatiștilor din Donețk, contrazice informațiile despre atac și le califică drept o „provocare” ucraineană, pentru agenția rusă TASS.

De asemenea, rușii spun că ei nu mai utilizează rachete Tochka-U (Scarab B), de genul celor folosite în atac, însă există informații că le-ar fi testat chiar în luna februarie, în Belarus.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

The Guardian arată că pe una dintre rachete scria „pentru copiii noștri”, în limba rusă.

Bilanțul celor uciși și răniți în atacul asupra gării Kramatorsk crește rapid. Compania de căi ferate de stat a Ucrainei anunță că peste 30 de persoane au fost ucise și cel puţin 100 au fost rănite în atacul cu rachetă comis de armata rusă.

Se pare că asupra gării a fost lansată cel puțin o rachetă cu încărcătură cu fragmentare, dacă nu chiar două.

Guvernatorul Pavlo Kirilenko spune că mii de civili se aflau în gară, pentru a fi evacuați în zone mai sigure ale Ucrainei. După unele informații ar fi fost chiar 4.000 de oameni acolo, majoritatea femei, copii și bătrâni.

În gară erau blocați o mulțime de oameni, după ce rușii au distrus șinele de cale ferată. Imagini de joi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇