De la infantilismul vorbirii la vaccinarea afgană obligatorie

De la infantilismul vorbirii la vaccinarea afgană obligatorie

• Și Cîțu și Rareș Bogdan fac declarații războinice.

Florin Cîțu anunță că se va bate pentru drepturile românilor gazați la 10 august în Piața Victoriei. Rareș Bogdan se jură că va renunța la mandatul de europarlamentar ca să intre în Guvernul României, când Marcel Ciolacu va fi premier. Ca să-l supravegheze, ca să lupte cu el ca Pintea cu împărăția, bravos.

Ar fi nevoie de tăcere acum din partea celor doi, nu de infantile vorbiri.

Să le ceri să facă analiza lucrurilor care i-au dus în groapa de potențial unde i-au dus nu e nevoie, s-au ocupat și se vor ocupa analiștii politici de asta. Măcar de tăcerea lor să avem parte, fie și până când va ajunge Ciolacu premier. Viața ar fi cu mult mai frumoasă.

• Îmi aduc aminte zâmbind cât a tras Marcel Ciolacu targa pe uscat blocând moțiunea de cenzură inițiată de AUR și USR. Păi nu merita la guvernare pentru chestiunea asta? Păi nu merita acolo, două ministere în plus? Ce atâtea ifose galbene și bocete liberale, după ce că domnul Ciolacu i-a salvat de la prăbușire, mai sunt ofuscați liberalii ăștia și că bucata lor de friptură e mai mică. Să ceară supliment de masă de la Cotroceni.

ADVERTISING

• Una spui și alta faci, asta pare deviza cu care și-a început guvernarea PSD. Înjuri de mamă USR și PNRR-ul lor, dar n-ai curaj să depășești afurisitul de 9,4% din PIB impus de UE, când vrei să majorezi pensiile. De baletul ăsta de marinar beat căutându-și echilibrul pe gabier vom avea parte de acum înainte.

PSD se va lăuda că va face și se va replia cu făcutul arătând cu degetul spre PNL sau PNRR, tot un drac. Păi unde este curajul social-democrat, tovarăși, uite dacă lipsește Dragnea la apel nici măcar o creștere de 11-12% la pensii nu mai este fezabilă. 40%, ce vis Doamne, ce vis, nici măcar Olguța Vasilescu nu-l percepe în toată măreția lui.

• Președintele Klaus Iohannis nu poartă ochelari, de aceea, a scăpat la învestirea Guvernului zicerea despre guvernul Ciucă, cel solid și bine condus. Un guvern făcut din trei bucăți dintre care două nearticulate nu e nici pe departe solid, iar chestiunea cu buna conducere sigur n-a făcut referire la înțelegerea dintre partide ca episodul Stelian Ion să nu se mai producă din cauza conducerii domnului Ciucă, cum a fost din cauza conducerii domnului Cîțu. Când ai mașina la Palatul Victoria și volanul la Cotroceni...

• Pentru unii e greu de înțeles de ce au protestat și de ce lucrurile pe care le-au cerut la 10 august și pentru care au fost gazați nu s-au întâmplat. Foarte simplu, pentru că viața politică are grijă ca să nu se întâmple niciodată ce vrei, mai ales când e vorba de lucruri bune sau de lucruri morale.

Le reamintesc pe această cale celor trei protestatari care s-au făcut de râs în Parlament la învestirea Guvernului Ciucă faptul că Dragnea nu mai este, OUG 13 nu mai este demult și că e perfect legal ca domnii Iohannis, Ciucă și Ciolacu să pună de o mezalianță. De aceea, la întrebarea de pe placardă ,,Tot voi?”, nu s-a mai obosit nimeni să spună da, pentru că întrebarea protestatarilor era în mod inutil retorică.

• Uite că cele două luni de criză în care poporului i s-a arătat răul de a avea ceva ce nu funcționează și-au arătat roadele și lumea răsuflă ușurată că avem guvern contra naturii politice și a statutului formațiunilor componente.

Inversul acestei tactici au vrut să folosească domnii Cîțu și Iohannis cu pandemia, când au ridicat restricțiile și i-au lăsat liberi pe ăi de viermuiau la mare, dar aia le-a ieșit pe dos. (Murphy: dacă deschizi o cutie cu viermi, nu-i poți aduna decât într-o cutie mai mare!)

Nu le-a ieșit cu pandemia, o spune Cîțu, stai să se liniștească valul 4 și se va domoli și vaccinarea. Fostul prim ministru râde în pumni când aude cum domnul Rafila caută o cale de a împăca și lupul, și capra. E și asta o premieră locală, la noi vaccinații sunt răi și discriminatori, iar nevaccinații buni și discriminați, nu renunță PSD la varianta de anul trecut, din aprilie.

Uite de aia nu suntem în Europa, nu doar că se vrea mermelirea PNRR, după chipul și ideologia defunctului PSD-Dragnea, ci pentru că acolo vaccinat=bun, nevaccinat=rău și restricționat.

PSD caută cu orice preț originalitatea, nu vrea să meargă pe căi bătătorite. D-aia se izbește de zidul de 9,4% trecut în biblia UE și caută rafilian alte căi de a domoli pandemia, de exemplu, declarându-l repetent pe Arafat.

• Stau eu și cuget și cred că oamenii au dreptul de a-și vedea visele împlinite. Deoarece domnul Iohannis și-a văzut visul cu ochii, cred că, în compensare, ar trebui să facem ceva ca și doamna senator Șoșoacă să și-l împlinească pe al dumneaei. (Coșmar+vis rău!)

Dar, cum 90.000 de afgani și cu Raed Arafat 90.001 nu au loc în locuința doamnei, ca să o vaccineze cu forța, propun ca măreața Casă a Poporului să fie pusă la dispoziție doamnei senator pentru măcar o noapte. Noaptea aia va fi hotărâtă când bietul Raed Arafat va aduna măcar 1% din armata aia de mujahedini și-i va vaccina pe toți.

Deși am convingerea că nesupunerea civică a doamnei nu va lăsa loc de asemenea aberante vaccinări obligatorii, iar domnul Rafila îi va tăia macaroana arafatului în chestiunea obligativității vaccinării.

În cazul acesta, domnul Arafat va renunța la „pistoletul” pe care nu-l poartă la brâu, pentru că arma aia va fi total nefolositoare, oricum doamna Diana se teme mai mult de seringă decât de glonț. Și-l visează, mama lui de ac, în fiecare noapte a dictaturii medicale ce o acoperă nu ca o plapumă, ci ca o cămașă de forță.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇