Şoşoacă a trecut la ameninţări de la tribuna Parlamentului. Susţine că Guvernul Ciucă va trimite afgani să ne vaccineze obligatoriu, aşa că va scoate românii în stradă

Şoşoacă a trecut la ameninţări de la tribuna Parlamentului. Susţine că Guvernul Ciucă va trimite afgani să ne vaccineze obligatoriu, aşa că va scoate românii în stradă

Senatorul Diana Șoșoacă a acuzat, joi, în Parlament că noul guvern Ciucă este unul militar și că va fi impusă o dictatură sanitară în România.

Mai mult, aceasta a vorbit fără nicio dovadă despre ”armata lui Raed Arafat de cei 90.000 de afgani şi tot felul de imigranţi care va intra peste noi în case şi ne va vaccina obligatoriu”

”Domnule general Ciucă, într-o cu totul altă situaţie sanitară, poate ar fi fost bine un pic de dictatură militară, aici prin Parlament. Dar în condiţiile unei dictaturi sanitare, să avem şi dictatură militară, nu mai gândesc decât la proiectul domnului Raed Arafat, cu armata lui de cei 90.000 de afgani şi tot felul de imigranţi care va intra peste noi în case şi ne va vaccina obligatoriu”, a declarat, joi, Diana Şoşoacă, în plenul Parlamentului.

ADVERTISING

Diana Șoșoacă a amenințat că vor fi organizate proteste, dacă se va impune certificatul verde la locul de muncă.

Aceasta a precizat că ea personal va scoate în stradă cât de mulți români poate și va fi cea mai mare nesupunere civică prin care poporul român îşi va redobândi libertatea.

”Vă spun în calitate de jurist că există dreptul la nesupunere civică. În momentul în care veţi avea paşaportul verde, sau poate instituiţi paşaportul kaki, aprobat în Parlament şi veţi impune vaccinarea obligatorie, vă spun eu personal voi scoate cât de mulţi români pot în stradă şi cred că şi George Simion la fel şi aveţi cuvântul meu că veţi avea parte de cea mai mare nesupunere civică prin care poporul român îşi va redobândi libertatea, că tot vine 1 Decembrie”, a vituperat Diana Şoşoacă, fără mască, de la tribuna Parlamentului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vot pentru guvernul PNL-PSD-UDMR-minorități

Nicolae Ciucă a prezentat, joi, Parlamentului programul și echipa de guvernare, urmând ca, la finalul ședinței de plen conduse de Marcel Ciolacu, noul guvern să primească votul de învestire.

La începutul ședinței, Ciucă a citit, poticnit, de pe foaie, programul de guvernare, dar nu înainte de a spune că este ”un moment mult așteptat de toți românii” și că cei care sunt surprinși de această alianță se concentrează pe motivele care îi despart, în timp ce ei au trecut peste ele și au găsit lucrurile care îi unesc.

ADVERTISING

Nu la fel de prietenos în discurs a fost Ciolacu. El a spus că noul partener de guvernare, PNL, a prăbușit țara în ultimii doi ani, a abandonat milioane de români, dar iată că PSD e responsabil și vine să salveze situația. Lui i-a răspuns liberalul Daniel Fenechiu, care a recunoscut implicit că guvernările PNL au eșuat, dar a dat vina în prima pe sabotajul PSD, iar în a doua pe cel al USR.

Pentru ca Guvernul Ciucă să fie învestit sunt necesare minimum 234 de voturi pentru. Cum coaliția are o majoritate de peste 300 de parlamentari, nu sunt emoții pentru noul Executiv. La începerea ședinței, însă, din cei 466 de deputați și senatori erau prezenți în plen doar 298.

Apoi, vom fi cu toții martorii unor imagini pe care nu le-am fi crezut posibile: Miniștrii PSD, PNL și UDMR, împreună în fața lui Klaus Iohannis, pentru a jura să-și dăruiască ”toată puterea și priceperea, pentru propășirea spirituală și materială a poporului român”. Pe seară deja e programată o primă ședință a noului guvern, iar mâine vor avea loc două ședințe, dintre care una pentru rectificarea bugetară.

Urmărește aici cele mai importante momente și declarații de la învestirea în Parlament a Guvernului Ciucă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇