O colegă din Senat a sunat la 112 pentru a reclama că Șoșoacă nu poartă mască. Un polițist o așteaptă la ușă

O colegă din Senat a sunat la 112 pentru a reclama că Șoșoacă nu poartă mască. Un polițist o așteaptă la ușă

Plenul Senatului a fost scena unui scandal, după ce senatorul PNL Nicoleta Pauliuc le-a cerut chestorilor să o sancţioneze pe Diana Şoşoacă, pentru că nu purta mască de protecţie. Pentru că Şoşoacă nu a vrut să îşi pună masca, Pauliuc a venit la tribună şi a apelat numărul de urgenţă 112, pentru a cere forţelor de ordine să intervină.

Nicoleta Pauliuc a venit la începutul şedinţei la tribuna Senatului şi a spus că, în calitate de preşedinte al Comisiei de Apărare, doreşte să se instituie în Parlamentul României domnia legii.

ADVERTISING

Ea le-a cerut chestoriilor să pună în aplicare Legea 55 şi ordinul care spune clar că se instituie obigativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice, închise şi deschise, precum şi la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun.

Preşedintele de şedinţă, Alina Gorghiu de la PNL, a arătat că singurul senator care nu poartă masca este Diana Ivanovici Şoşoacă. 

Aceasta din urmă a dorit să ia cuvântul, însă nu i s-a permis. ”Orice fel de sunet din savană nu îl permit, atâta vreme cât nu respectăm legea”, a spus Gorghiu, precizând că nu va da cuvântul de la tribună niciunui senator care nu respectă legea, informează News.ro. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nicoleta Pauliuc a revenit la tribună şi a spus că, dacă chestorii nu vor să aplice legea, atunci va apela la instituţiile statului şi a sunat la numărul de urgenţă 112, cerând operatorului să se deplaseze cineva în Senatul României.

„Din Parlamentul României, Nicoleta Pauliuc sunt. Vă solicităm prezența instituțiilor statului pentru a constata că nu se respectă legea, anume Legea 55/2020”, a spus Nicoleta Pauliuc, în discuția cu un operator 112, în tip ce era la microfonul Senatului.

Șoșoacă și-a pus o vizieră, un polițist o așteaptă la ușă

În cele din urmă, Diana Şoşoacă s-a conformat şi şi-a pus vizieră de protecție. Antena 3 spune însă că Poliția a răspuns apelului și un ofițer în civil o așteaptă pe Șoșoacă la ieșirea din sala de plen.

ADVERTISING

Afară din sală a venit și Pauliuc și le-a explicat jurnaliștilor situația. Liberala a spus că un coleg, despre care nu știe sigur nici dacă e chestor, nici dacă e de la AUR, ar trebui să-l conducă în sală pe agentul de poliție ca să o legitimeze pe Șoșoacă și să închidă sesizarea, însă bărbatul respectiv refuză.

Acum e în discuții cu cei de la USR, să o susțină în demers.

”Parlamentul a demonstrat că nimeni nu e mai presus de lege, nu există discriminări în fața legii. Indiferent că ești parlamentar sau că ești cetățean, când legea impune o obligativitate, trebuie să o respectăm. (...)

Am o bucurie, totuși, pentru că doamna Șoșoacă dintr-o dată s-a făcut bine și a descoperit masca în geantă, asta totuși e un lucru bun”, a spus Pauliuc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇