Şoşoacă e anchetată de DIICOT

Şoşoacă e anchetată de DIICOT

Diana Șoșoacă este cercetată penal de DIICOT pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare împotriva Covid 19.

Dosarul a ajuns la DIICOT după ce a fost declinat de procurorii Parchetului General, au precizat surse judiciare citate de G4Media.

Parchetul General a deschis un dosar penal, la începutul lui septembrie, după ce senatorul Diana Șoșoacă a oprit o echipă mobilă de vaccinare, care urma să imunizeze mai mulţi oameni în comuna Răchiteni, din judeţul Iaşi.

ADVERTISING

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă, alături de susținătorii ei, într-o transmisie live pe Facebook. Oamenii veniţi la vaccinare au fugit speriați.

„Minciuna carantinării localităţilor din România! Oamenii nu ştiu că sunt carantinați! Totul este o minciună! Cifrele sunt false! Raportările sunt false! Totul pt bani şi crimă”, era mesajul postat la filmarea Dianei Şoşoacă.

Direcția de Sănătate Publică Iași este cea care a depus o plângere penală pe numele senatorului.

ADVERTISING

În ziua respectivă, potrivit directorului DSP Iași, doctorul Vasile Cepoi, nu s-a mai vaccinat nimeni. Cepoi a trimis plângerea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Diana Șoșoacă e acuzată că a încălcat dreptul de acces la sănătate al cetățenilor și că a zădărnicit implementarea măsurilor de combaterea a răspândirii bolilor.

„Până la urmă, ea nu i-a lăsat pe oameni să se vaccineze acolo. Am trimis plângerea la Înalta Curte, la Parchet, și așteptăm să vedem decizia autorităților. Rămâne să vorbim cu primarul de la Răchiteni să organizeze din nou o adunare, să mobilizeze oamenii, iar noi o să trimitem din nou o echipă”, a explicat Vasile Cepoi la vremea respectivă.

ADVERTISING

Și Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a luat poziție față de protestul grupului condus de Șoșoacă.

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculaţiilor, a răspândirii de informaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populaţiei. Astfel de fapte se produc în contextul creşterii considerabile a ratei de infectare în rândul populaţiei şi a efortului depus în tot acest timp pentru susţinerea ritmului de vaccinare la nivel naţional”, a transmis CNCAV.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇