Dosar penal după ce Diana Șoșoacă a blocat o acțiune de vaccinare

Dosar penal după ce Diana Șoșoacă a blocat o acțiune de vaccinare

Parchetul General a deschis un dosar penal după ce senatorul Diana Șoșoacă a oprit sâmbătă o echipă de vaccinare ce urma să imunizeze 12 oameni în comuna ieșeană Răchiteni.

Dosarul se află la Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost deschis „ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică” se arată în răspunsul transmis la solicitarea RFI România.

Parchetul General spune că cercetările se desfășoară "in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal."

Direcția de Sănătate Publică Iași este cea care a depus o plângere penală pe numele Dianei Șoșoacă.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat pentru Libertatea că a trimis plângerea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Diana Șoșoacă e acuzată de faptul că a încălcat dreptul de acces la sănătate al cetățenilor și că a zădărnicit implementarea măsurilor de combaterea a răspândirii bolilor.

„Până la urmă, ea nu i-a lăsat pe oameni să se vaccineze acolo. Am trimis plângerea la Înalta Curte, la Parchet, și așteptăm să vedem decizia autorităților. Rămâne să vorbim cu primarul de la Răchiteni să organizeze din nou o adunare, să mobilizeze oamenii, iar noi o să trimitem din nou o echipă”, a explicat Vasile Cepoi pentru Libertatea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇