Plângere penală împotriva Dianei Șoșoacă, după ce a blocat o acțiune de vaccinare. Colegiul Medicilor lansează un apel public

Plângere penală împotriva Dianei Șoșoacă, după ce a blocat o acțiune de vaccinare. Colegiul Medicilor lansează un apel public

Direcția de Sănătate Publică Iași a depus o plângere penală pe numele senatoarei Diana Șoșoacă, după ce aceasta a oprit sâmbătă o echipă de vaccinare ce urma să imunizeze 12 oameni în comuna ieșeană Răchiteni.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat pentru Libertatea că a trimis plângerea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Diana Șoșoacă e acuzată de faptul că a încălcat dreptul de acces la sănătate al cetățenilor și că a zădărnicit implementarea măsurilor de combaterea a răspândirii bolilor.

ADVERTISING

„Până la urmă, ea nu i-a lăsat pe oameni să se vaccineze acolo. Am trimis plângerea la Înalta Curte, la Parchet, și așteptăm să vedem decizia autorităților. Rămâne să vorbim cu primarul de la Răchiteni să organizeze din nou o adunare, să mobilizeze oamenii, iar noi o să trimitem din nou o echipă”, a explicat Vasile Cepoi pentru Libertatea.

CNCAV condamnă acțiunile Dianei Șoșoacă

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV) a condamnat acțiunile Dianei Șoșoacă.

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației.

ADVERTISING

Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național”, a transmis CNCAV.

Apelul lansat de Colegiul Medicilor

După acțiunea Dianei Șoșoacă, Colegiul Medicilor a lansat un apel public pentru ca medicii și personalul medical să-și poată desfășura activitatea în siguranță.

”Medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de siguranță. Intimidările, amenințările sau agresiunile de orice fel nu își au locul și nu trebuie să existe în momentul exercitării actului medical sau a oricărei activități în general.

ADVERTISING

Echipele de medici și personal medical implicate inclusiv în procesul de vaccinare, precum și în orice altă activitate medicală nu trebuie să fie împiedicate să își exercite atribuțiile, iar acestea, la rândul lor, să își desfășoare activitatea cu profesionalism si implicare pentru binele pacienților și al societății în general”, se arată într-un comunicat.

Colegiul Medicilor precizează că, de la începutul acestei pandemii, de peste un an și jumătate, medicii, alături de întreg personalul medical, au fost în prima linie și au depus toate eforturile pentru a gestiona eficient situația și pentru a le asigura tuturor pacienților îngrijirile necesare.

Comunicat de presă: Medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în siguranță. Apelul Colegiului...

Publicată de Colegiul Medicilor din România pe Miercuri, 8 septembrie 2021


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇