Diana Șoșoacă a făcut circ în Parlament, pentru că nu a fost lăsată să intre fără mască. A sunat la 112 și acuză că a fost bătută

Diana Șoșoacă a făcut circ în Parlament, pentru că nu a fost lăsată să intre fără mască. A sunat la 112 și acuză că a fost bătută

Diana Șosoacă a chemat Poliția, după ce nu a fost lăsată să intre la ședința Comisiei Juridice din Senat, pe motiv că nu avea mască de protecție corespunzătoare, ci una de plastic.

Aceasta acuză că a fost lovită și a precizat că va depune plângere penală împotriva șefei Comisiei Juridice din Senat, Iulia Scântei (PNL).

”Am chemat poliția, m-ați agresat, am chemat 112, am fost agresată, am vânătăi. Va avea (Iulia Scântei – n.red.) plângere penală pentru instigare la acte de violență. Nu vă este rușine? Cine sunt aștia doi de aici care și-au permis să mă lovească?

ADVERTISING

Și eu sunt aleasă de români, nu numai dumneavoastră. Cum puteți să dați dispozitție să fiu bătută aici la ușă? Cum este posibil să fiu lovită? Mi-au învinețit piciorul. Nu aveți pic de respect. Voi depune plângere penală pentru instigare la violență. Nu vă e rușine?”, a strigat Diana Șoșoacă din ușa sălii.

Senatorul a continuat să forțeze ușa păzită de doi angajaţi ai Senatului, iar într-un final a reușit să intre.

În acel moment, toți cei prezenți la ședința Comisiei Juridice au părăsit sala.

A venit cu soţul în Parlament

Diana Șoșoacă nu s-a oprit și a continuat să facă circ pe holul Parlamentului. Întrebată de jurnalista ProTV în ce calitate se află soțul ei în instituție și de ce a forțat intrarea în sală, ea a ”invitat-o” pe ziaristă să iasă la o cafea cu el.

ADVERTISING

”Soțul meu mă apără pe mine. Aveți o problemă cu soțul meu? Duceți-vă la o cafea cu el, poate vă rezolvați problemele. Are dreptul să intre în Parlament, are un statut special. Cine s-a găsit să ne legitimeze, ProTV-ul care e șpăguit”, a fost replica senatorului.

Alături de soțul ei se afla și deputatul independent Mihai Lasca, fost AUR. În sprijinul senatoarei a venit şi Adriana Bahmuţeanu, care a susţinut că în faţa Palatului Parlamentului sunt mai mulţi oameni care o susţin pe Diana Şoşoacă.

Senatorul avea o mască de plastic şi a justificat purtarea ei prin faptul că legea nu menționează cum trebuie să arate o mască. Scântei i-a oferit o altă mască Dianei Şoşoacă, însă aceasta a refuzat-o.

ADVERTISING

”Legea 55 nu menționează cum arată o mască. Plus că eu am adeverință care mă scutește de purtatul măștii. Deci mă lăsați să intru sau nu? Asta este masca pe care o am. Deci daţi-vă la o parte că nu sunteţi dumneavoastră poliţistă. Doamnă, eu nu port porcăria aia de mască a dumneavoastră. Masca mea acoperă nasul şi gura. Nu mă interesează opinia dumneavoastră”, a spus Diana Șoșoacă pe un ton ridicat.

După 20 de minute, Şosoacă a părăsit şedinţa Comisiei Juridice, reuniunea fiind suspendată, conform Agerpres.

Diana Șosoacă fusese chemată azi să dea explicații în fața colegilor juriști după ce a fost reclamată de PNL că nu respectă regulamentul Parlamentului.

Avocatul Dianei Şoşoacă a susţinut că refuzul membrilor Comisiei Juridice de a o primi la şedinţă pe clienta lui fără o mască similară celor purtate de senatori şi de membri staff-ului reprezintă o antepronunţare.

I.O.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇