După Șoșoacă, doi deputați AUR au fost obligați să-și pună mască în Parlament, chiar dacă spuneau că au scutire medicală (Video)

După Șoșoacă, doi deputați AUR au fost obligați să-și pună mască în Parlament, chiar dacă spuneau că au scutire medicală (Video)

Audierea lui Sorin Grindeanu pentru avizarea în funcția de ministru al Transporturilor a început cu o întrerupere, după ce cei doi deputați AUR din Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură au încercat să participe la ședință fără să poarte mască.

Senatorul PNL Toma Petcu, cel care a condus ședința de audiere a lui Grindeanu, le-a cerut celor doi – Titi Stoica și Florin Pușcașu – să respecte legea și să nu deturneze ședința.

”Am rugămintea, colegii de la AUR, să vă puneți măștile, pentru că atât timp cât conduc ședința nu vreau să fiu nevoit să eliberez sala”, a cerut Petcu.

ADVERTISING

”Eu am o scutire, am prezentat-o și președinților de ședință ai Camerelor, nu cred că este nevoie să o port după mine tot timpul”, i-a replicat Titi Stoica.

”Aveți posibilitatea să vă duceți la birou să intrați online. Am rugămintea și dvs, și colegul dvs să vă puneți masca, pentru că toți respectăm acest lucru, chiar nu vreau să creăm diferențe”, a insistat Petcu.

Deputatul AUR a plusat: ”Ne-am poziționat cu distanțare socială față de ceilalți colegi, vă rog frumos, haideți...”

Petcu i-a răspuns însă că acesta nu este un argument legal și că trebuie să se conformeze, dar Titi Stoica nu s-a lăsat: ”Cunoașteți prevederile legale, sunt persoane care sunt scutite din punct de vedere medical de la purtatul măștii. Eu mai mult de 15-20 de minute nu pot să o port”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nici acest argument nu l-a convins pe Petcu, liberalul cerând staff-ului să le ofere măști celor doi deputați.

Prim-vicepreședintele #PSD, Sorin Grindeanu, la audierile din cadrul comisiilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului

Publicată de Partidul Social Democrat pe Miercuri, 24 noiembrie 2021

Acest episod vine după ce luni plenul Senatului a fost scena unui scandal, după ce senatorul PNL Nicoleta Pauliuc le-a cerut chestorilor să o sancţioneze pe Diana Şoşoacă, pentru că nu purta mască de protecţie. Pentru că Şoşoacă nu a vrut să îşi pună masca, Pauliuc a venit la tribună şi a apelat numărul de urgenţă 112, pentru a cere forţelor de ordine să intervină.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇