Un teolog care a protestat cot la cot cu Șoșoacă a murit din cauza Covid: „Suntem pregătiți pentru jertfă, vreau să mor în picioare, sunt liber”, spunea la ultimul marș (Video)

Un teolog care a protestat cot la cot cu Șoșoacă a murit din cauza Covid: „Suntem pregătiți pentru jertfă, vreau să mor în picioare, sunt liber”, spunea la ultimul marș (Video)

Mihai Făgădaru, teolog și fost cadru medical, care de la începutul pandemiei a fost în prima linie a protestelor antivaccin și antirestricții, a murit, vineri dimineață, după ce s-a infectat cu Covid-19.

Făgădaru a fost căsătorit cu actrița Ioana Picoș. Joi, aceasta scrisese pe Facebook că el a ajuns în stare gravă la spital și că are nevoie de rugăciunile tuturor.

”Dragi prieteni, Mihai se află în stare gravă la spital. De săptămâna trecută se simțea rău, dar lucrurile s-au precipitat și acum s-a ajuns la situația de față. S-a văzut ultima oară cu mine și copiii ieri seară pe video pe whatsapp, întrucât se afla în izolare.

Are nevoie de rugăciuni multe. Copiii i-au spus aseară că vor vorbi cu îngerul cel bun să îl facă bine, iar Mihai le-a spus că se va lupta să iasă cu bine din această încercare. Astăzi am vorbit cu el, era obosit dar lupta.
Înălțați o rugăciune pentru el. Doamne ajută!”, a fost mesajul actriței.

Vineri dimineață, el a pierdut însă lupta cu boala.

S-a stins Mihai Făgădaru în noaptea asta. Domnul să-l odihnească. Sunt fără cuvinte...

Publicată de Visarion Alexa pe Joi, 18 noiembrie 2021

Ultima postare pe Facebook a acestuia e din 30 octombrie, când a participat, alături de Diana Șoșoacă, la unul dintre protestele la adresa certificatului verde.

”Nu pot să accept ca libertatea mea să fie dozată (…) De un an jumate sunt pe stradă, am ieșit de la început. Nu este despre Covid. Este o boală tratabilă, din păcate, unii mor dacă nu tratezi boala din timp. (…) Păcatul românilor e că s-au obișnuit cu răul, oamenii nu ies pentru că s-au obișnuit cu răul și nu mai știu ce să facă. Nu mai au soluții. Singura soluție, cu ajutorul lui Dumnezeu, e această baricadă vie - baricada libertății”, spunea el, la acel marș, ce a blocat mai multe artere din centrul Capitalei pentru câteva ore.

A avut un mesaj atunci și pentru Raed Arafat: ”Înțelegeți, domnule Arafat, și nu numai, că sunteți o clică, aici s-a murit, aici s-a vărsat sânge (la Universitate - n.red.). Vreți din nou asta? Noi suntem pregătiți pentru jertfă, dar voi sunteți? Vreau să mor în picioare, că nu o să mă îngenuncheați niciodată. Libertatea e dar dumnezeiesc, nu o să mi-l dați voi doză cu doză și booster cu booster. Nu e nici despre Covid, nu e nici despre vaccinare, e despre libertate. Se vrea controlul total. Noi nu o să acceptăm niciun fel de control, pentru că eu sunt liber”.

Întrebat de Șoșoacă cum de nu îi e frică, el a răspuns că ”Dumnezeu mă iubește. Dumnezeu ne iubește pe toți”.

Despre vaccin, spunea că e ”licoare magică” și că nu și-ar vaccina niciodată copiii, acuzând autoritățile că își doresc controlarea maselor prin inducerea fricii.

Nu accept DOZAREA LIBERTĂȚII! Minutul 27.Diana Iovanovici-Șoșoacă m-a întrebat care este poziția mea vis a vis de...

Publicată de Mihai Făgădaru pe Sâmbătă, 30 octombrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇