Protest la Suceava cu aproape 1.000 de oameni: ”Nu cedăm, nu ne vaccinăm”, ”Afară, afară, cu viruşii din ţară”

Protest la Suceava cu aproape 1.000 de oameni: ”Nu cedăm, nu ne vaccinăm”, ”Afară, afară, cu viruşii din ţară”

Peste 1.000 de oameni au protestat, duminică, în centrul municipiului Suceava, cerând retragerea proiectului vaccinării din Parlament, renunţarea la purtarea măştii şi revenirea tuturor elevilor la şcoală.

citizen

Participanţii la protest au scandat printre alţii "Nu cedăm, nu ne vaccinăm", "Cinste moldovenilor", "Afară, afară, cu viruşii din ţară” şi "Guvernele ucid, mai mult decât COVID". 

Protestul a fost organizat de Grupul Civic Suceava Educată şi de Asociaţia Bucovina Profundă. 

Cei care au luat cuvântul au declarat că nu sunt de acord cu introducerea certificatului verde şi au anunţat că pe 1 decembrie va fi organizat un amplu protest la Bucureşti. Unul dintre vorbitori i-a îndemnat pe participanţii la acţiune să nu le fie ruşine să recunoască faptul că sunt naţionalişti şi să formeze comitete locale în localităţi pentru a picheta sediile PNL şi PSD. 

citizen

Manifestanţii au cerut totodată ridicarea tuturor restricţiilor şi a stării de alertă, abrogarea legii carantinei şi renunţarea la politicile sanitare bazate pe obligativităţi. 

La finalul protestului, participanţii au agitat drapele naţionale, iar din boxe au răsunat cântece cu mesaje patriotice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇