Scandal în Parlament. Deputaţii AUR au intrat în şedinţa Comisiei de sănătate care lucra la proiectul privind obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă

Scandal în Parlament. Deputaţii AUR au intrat în şedinţa Comisiei de sănătate care lucra la proiectul privind obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă

Deputaţii AUR au mers, luni, la şedinţa Comisiei de sănătate care se reunise pentru a lucra pe amendamentele depuse la proiectul de lege privind certificatul verde la locul de muncă.

Co-preşedintele AUR, George Simion i-a acuzat pe cei din Comisia de sănătate că încearcă să discute amendamentele la proiectul de lege, deşi termenul pentru depunerea lor este 12 noiembrie.

Simion l-a întrebat pe deputatul PSD Alexandru Rafila ce poate face el, care are anticorpi, dacă va ajunge să i se interzică accesul în Parlament.

ADVERTISING

”Ce facem domnule Rafila cu cei care au anticorpi, cum sunt eu, că mi-am făcut test. O să ziceţi mâine poimânine că nu mai am acces în Parlament?”, a spus Simion.

”Nu cred, Constituţia ne interzice să spunem aşa ceva”, a spus Rafila.

Vicepreşedintele comisiei, Florin Buicu de la PSD, a arătat că ”certificatul verde, în sine, este doar o aplicaţie de telefon utilizată la nivel european pentru libera circulaţie la nivel european”.

”Această aplicaţie are în spate trei modalităţi prin care aplicaţia verifică ce se întâmplă cu acest cetăţean european. Un pacient care a trecut prin boală, şi dovedeşte acest lucru, un pacient care este testat şi un pacient care este vaccinat - sunt cele 3 variante prevăzute de certificatul verde. Pot să vă spun din start că nu vom fi de acord cu introducerea unor discriminări la nivel de principiu şi personal, şi o spun ca medic, şi ca medic specialist de sănătate publică, că nu voi fi de acord cu aceste discriminări", a mai precizat Florin Buicu.

ADVERTISING

Ce fac cei care nu se pot vaccina

Şi preşedintele comisiei de sănătate, Nelu Tătaru de la PNL, a afirmat că reprezentanţii comisiei vor discuta forma iniţială a proiectului de lege, după votul de respingere din Senat.

”Astăzi şi mâine vom avea la nivelul Comisiei de sănătate întâlniri cu vicepreşedinţii din grupurile parlamentare, în care vom discuta amendamente. Când vom avea un consens, vom face o şedinţă a Comisiei de sănătate în care vom da un raport preliminar, care va merge în celelalte comisii", a declarat Tătaru.

ADVERTISING

Tătaru a fost întrebat ce se întâmplă cu angajaţii care nu pot face vaccinul antiCovid, el precizând că sunt mai multe amendamente, inclusiv de la PSD, la proiectul de lege, care prevăd fie ca 60 de zile testele să fie plătite de la stat sau eliberarea unui certificat verde la 10 zile după prima doză de vaccin.

"În acest moment noi luăm de la zero această iniţiativă legislativă, adică de la forma iniţială. (…) Suntem deschişi, în acest moment, la Camera Deputaţilor, să discutăm toate amendamentele, ca acest proiect să treacă", a spus Tătaru.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, la solicitarea grupului parlamentar al USR, urgentarea procesului legislativ în comisii şi introducerea pe ordinea de zi a plenului, sub rezerva primirii raportului, a propunerii legislative care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă, care a fost respins deja în Senat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇