Mai mulţi deputaţi au fost ameninţaţi dacă votează certificatul verde, cu mesaje de genul: "Îţi dăm foc şi ţie, şi familiei!"

Mai mulţi deputaţi au fost ameninţaţi dacă votează certificatul verde, cu mesaje de genul: "Îţi dăm foc şi ţie, şi familiei!"

Mai mulţi parlamentari liberali au primit SMS-uri de ameniţare pe telefoanele de serviciu, în legătură cu votul pentru certificatul verde.

”Îţi dăm foc şi ţie şi familiei. Dacă trece acest certificat, orice acţiune este justificată”, se arată în mesaj.

Preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a discutat cu colegii pentru a sesiza organele de anchetă, însă nu s-a stabilit dacă va fi o acţiune comună sau acţiuni individuale.

”Am primit în cursul zilei de ieri (miercuri - n.red.) un mesaj ameninţător la adresa mea şi a familiei mele. Mesajul <<Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde. Îţi dăm foc şi ţie şi familiei. Dacă trece acest certificat orice acţiune este justificată, suntem în legitimă apărare>> Mesajul este primit şi de alţi colegi din grupul PNL.

Am avut discuţii atât cu ceilalţi colegi, cât şi cu liderul de grup, opinia este să facem o sesizare către instituţiile abilitate, singura discuţie este dacă vom face o acţiune comună sau acţiuni individuale", a declarat deputatul Gabriel Avrămescu pentru News.ro.     

În ciuda ameninţării, deputatul buzoian spune că are o poziţie clară pe care a făcut-o publică cu toate ocaziile, atât în ceea ce priveşte vaccinarea antiCovid, cât şi asupra necesităţii introducerii certificatului verde.   

”Din punctul meu de vedere, este un gest iresponsabil al unor persoane care nu înţeleg că vaccinarea este singura soluţie şi nu este o ameninţare la adresa unor politicieni, ci reprezintă o ameninţare la adresa oamenilor care au înţeles că vaccinul este ultima soluţie.

E un mesaj care pune în  pericol sănătatea publică. Eu susţin cu toată tăria această lege privind instituirea certificatului verde", a mai spus Avrămescu.  

Legea care prevede introducerea certificatului verde la locul de muncă este momentan blocată la comisiile din Camera Deputaţilor, pentru că PNL şi PSD nu se înţeleg pe subiect. Actul normativ a fost respins de Senat în octombrie, după ce PSD a votat împotrivă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇