Protest cu scandal la Parlament, în timpul votului pentru Guvernul Ciucă (Galerie foto & Video)

Protest cu scandal la Parlament, în timpul votului pentru Guvernul Ciucă (Galerie foto & Video)

În timp ce în plenul Parlamentului PNL, PSD, UDMR și minoritățile naționale își votau guvernul, pe hol trei dintre cei care au fost zi de zi în Piața Victoriei, la OUG 13, dar și la acțiunile din anii următori protestau față de această coaliție.

Marian Rădună, Diana Voicu și Ligia Măhălean au venit cu un banner colorat în galben și roșu, pe care scria ”Tot voi?”.

tot-voi-protest
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

”PNL a pretins că e aliatul nostru, că luptă pentru aceleași valori ca și noi în Piața Victoriei, președintele a stat la aceeași masă cu noi, cu reprezentanți ai grupurilor civice și ne-a cerut sprijinul pentru promovarea referendumului pentru protejarea Justiției. Este incalificabil gestul lor”, afirmă una dintre protestatare.

ADVERTISING

Marian Raduna a criticat prezența în Guvern a lui Sorin Grindeanu, care era premier în timpul adoptări OUG 13/2017.

„PNL, vă faceți de rușine! V-ați trădat mandatul. Să nu vă mai permiteți să spuneți că ne reprezentați. Începând de azi nu mai e legitim mandatul vostul”, le spunea o altă protestatară liberalilor din holul Parlmentului.

protest-tot-voi-1
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Prezența lor nu a fost însă agreată de angajații Parlamentului, care au venit și le-au smult bannerul din mâini, încercând să-i dea afară și pe ei.

protest-parlament-banner
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Cei trei s-au luat însă de mâini și s-au așezat pe podea, pentru a fi cât mai greu de clintit.

marian-raduna-protest-parlament
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Până la urmă nu a mai fost nevoie să fie dați afară, pentru că votul s-a încheiat rapid, parlamentarii și-au văzut de treabă, trecând nepăsători peste cei trei protestatari.

Societatea civilă protestează la Parlament aducerea în Guvern a dușmanilor statului de drept. Un semn de normalitate în acest context îngrijorător.Astăzi se votează guvernul USL 2.0. în plenul reunit.PNL și PSD ne aduc înapoi în 2017, când Dragnea și gașca lui aveau toată puterea.

Publicată de Mihai Polițeanu pe Joi, 25 noiembrie 2021

Iată cum a decurs votul în plen: Guvernul Ciucă a trecut cu o majoritate covârșitoare. PSD a atacat PNL chiar în discursul de învestire (Foto & Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇