Ciolacu: Am venit să reparăm dezastrul. Nu voi minți niciodată că am învins pandemia (Video)

Ciolacu: Am venit să reparăm dezastrul. Nu voi minți niciodată că am învins pandemia (Video)

Marcel Ciolacu a avut, la dezbaterile pentru învestirea guvernului în care PSD s-a alăturat PNL, un discurs critic la adresa liberalilor și a președintelui Klaus Iohannis.

El a spus că noul partener de guvernare a prăbușit țara în ultimii doi ani, a abandonat milioane de români, dar iată că PSD e responsabil și vine să salveze situația.

”Astăzi România se află într-un punct critic. E unul din acele momente în care deciziile pe care le luăm pot schimba cursul națiunii pentru anii următori. Au fost doi ani pierduți, doi ani de încercări eșuate, doi ani de instabilitate, de criză economică și sanitară, în care milioane de români au fost abandonați de stat.

ADVERTISING

Suntem într-un punct critic, care necesită o decizie fundamentală. PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România (aplauze), de aceea, PSD trebuie să facă o alegere în acest moment, iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne vom folosi priceperea și experiența pentru a opri chiar acum prăbușirea și a stabiliza țara.

Am acceptat această provocare, pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate și, de aceea, am decis să intrăm cu prima linie a partidului: medici de excepție, profesioniști din mediul privat. PSD știe să guverneze. Am demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit să reparăm dezastrul altor guvernări”, a mai transmis Ciolacu.

ADVERTISING

Liderul PSD continuă să atace guvernarea PNL din ultimii doi ani, spunând că doar bogații au dus-o bine, în timp ce ceilalți au luptat singuri cu greutățile: ”România trăiește în sărăcie, foame și frig”.

”Avem un drum lung în față pentru a crește puterea de cumpărare. De acum avem datoria să stopăm prăbușirea nivelului de trai. PSD va pune în aplicare din prima lună de guvernare pachetul social. Vom crește alocațiile, pensiile, salariul minim și indemnizațiile pentru persoanele cu handicap.

M-am săturat să aud mereu că nu sunt bani pentru oameni. PSD a venit mereu la guvernare în momente grele și a crescut veniturile”, a spus Ciolacu.

ADVERTISING

"Trebuie să dărâmăm zidul de ură care s-a înălțat între vaccinați și nevaccinați"

El a fost ironic și la adresa lui Klaus Iohannis, spunând că, spre deosebire de șeful statului, PSD va lua măsuri pentru combaterea pandemiei și nu va anunța că a învins-o.

”Trebuie să punem mai întâi capăt haosului sanitar. Acest guvern trebuie să protejeze în sfârșit viața cetățenilor săi. (...) Am venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă în sfârșit tot adevătul. Doar așa se va putea restabili încrederea în autorități. Nu voi minți niciodată că am învins pandemia.

Nu putem face asta și în niciun caz singuri, doar împreună, într-un parteneriat real, putem să depășim acest moment greu și să ținem lucrurile sub control. Trebuie să dărâmăm zidul de ură care s-a înălțat între vaccinați și nevaccinați. Nu există români buni sau mai puțin buni. Toți suntem români și toți vrem să ne luăm viețile înapoi”, a continuat liderul PSD.

Intervenția președintelui #PSD, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, în cadrul dezbaterii asupra programului şi listei guvernului, la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 25 noiembrie 2021

Parlamentul votează joi Guvernul PNL-PSD-UDMR-minorități, condus de Nicolae Ciucă, după o ședință plină de discursuri acide.

Din partea Opoziției, Dan Barna l-a felicitat pe Ciolacu că a reușit ce nici măcar Ion Iliescu nu făcuse, să scoată PNL din istorie. Un discurs emoțional a avut Violeta Alexandru, abia plecată din PNL, care le-a spus foștilor colegi că s-au pesedizat, mințind alegătorii în timp ce-și umplu buzunarele. Ea le-a transmis că banii publici nu pot să le cumpere însă coloană vertebrală, onoare și respect.

Cei de la AUR l-au atacat pe Iohannis, numindu-l ”nașul monstruoasei coaliții”, în timp ce Diana Șoșoacă a ironizat de la tribuna Parlamentului alianța PNL cu PSD: ”Parcă suntem în geometria euclidiană, două paralele se întâlnesc la infinit”. Ea l-a avertizat pe Nicolae Ciucă să nu impună certificatul verde, amenințând că va mobiliza ”cea mai mare nesupunere civică”.

Pentru ca Guvernul Ciucă să fie învestit sunt necesare minimum 234 de voturi pentru. Cum coaliția are o majoritate de peste 300 de parlamentari, nu sunt emoții pentru noul Executiv. La începerea ședinței, însă, din cei 466 de deputați și senatori erau prezenți în plen doar 298.

Apoi, vom fi cu toții martorii unor imagini pe care nu le-am fi crezut posibile: Miniștrii PSD, PNL și UDMR, împreună în fața lui Klaus Iohannis, pentru a jura să-și dăruiască ”toată puterea și priceperea, pentru propășirea spirituală și materială a poporului român”. Pe seară deja e programată o primă ședință a noului guvern, iar mâine vor avea loc două ședințe, dintre care una pentru rectificarea bugetară.

Urmărește aici cele mai importante momente și declarații de la învestirea în Parlament a Guvernului Ciucă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇