Dan Barna: Felicitări, dle Ciolacu. Ați reușit ce nici Ion Iliescu nu a fost capabil să facă, ați scos PNL din istorie

Dan Barna: Felicitări, dle Ciolacu. Ați reușit ce nici Ion Iliescu nu a fost capabil să facă, ați scos PNL din istorie

Dan Barna l-a felicitat pe Marcel Ciolacu în Parlament, în ședința în care guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă a venit să ceară votul de învestire.

”Dle Marcel Ciolacu, încep prin a vă felicita pentru achiziție. Nu e ușor să convingi echipa câștigătoare să smulgă înfrângerea din ghearele victoriei. Ați reușit, dle Ciolacu, ceea ce nici Ion Iliescu nu a fost capabil să facă, ați scos PNL din istorie și l-ați pus la buzunarul de la piept al PSD. Și pentru asta meritați aprecierea.

E pentru prima oara când PNL predă guvernarea de bună voie și nesilit de nimeni, și, odată cu ea, și demnitatea pe care o mai avea. Ați descoperit disperarea penelismului, penelismul înseamnă ambiție fără rațiune și un salt absurd în afara realității”, a acuzat Barna, de la tribuna Parlamentului, făcând apel la cei care încă sunt liberali să combată penelismul.

ADVERTISING

Barna a spus că Iohannis a nășit această alianță și s-a arătat mirat că șeful statului nu s-a aflat azi în Parlament, la ”botezul noului FSN”.

”Pentru președintele României, țara este un material didactic, o plastilină pe care oricum o modelează, rezultă tot PSD la guvernare”, a mai spus vicepreşedintele USR.

În final, Barna s-a arătat convins că această nouă coaliție nu va avea viață lungă și a dat asigurări că USR va fi acolo să facă curat după ei.

Vot pentru guvernul PNL-PSD-UDMR-minorități

Nicolae Ciucă a prezentat, joi, Parlamentului programul și echipa de guvernare, urmând ca, la finalul ședinței de plen conduse de Marcel Ciolacu, noul Guvern să primească votul de învestire.

ADVERTISING

La începutul ședinței, Ciucă a citit, poticnit, de pe foaie, programul de guvernare, dar nu înainte de a spune că este ”un moment mult așteptat de toți românii” și că cei care sunt surprinși de această alianță se concentrează pe motivele care îi despart, în timp ce ei au trecut peste ele și au găsit lucrurile care îi unesc.

Nu la fel de prietenos în discurs a fost Ciolacu. El a spus că noul partener de guvernare, PNL, a prăbușit țara în ultimii doi ani, a abandonat milioane de români, dar iată că PSD e responsabil și vine să salveze situația. Lui i-a răspuns liberalul Daniel Fenechiu, care a recunoscut implicit că guvernările PNL au eșuat, dar a dat vina în prima pe sabotajul PSD, iar în a doua pe cel al USR.

ADVERTISING

Pentru ca Guvernul Ciucă să fie învestit sunt necesare minimum 234 de voturi pentru. Cum coaliția are o majoritate de peste 300 de parlamentari, nu sunt emoții pentru noul Executiv. La începerea ședinței, însă, din cei 466 de deputați și senatori erau prezenți în plen doar 298.

Apoi, vom fi cu toții martorii unor imagini pe care nu le-am fi crezut posibile: Miniștrii PSD, PNL și UDMR, împreună în fața lui Klaus Iohannis, pentru a jura să-și dăruiască ”toată puterea și priceperea, pentru propășirea spirituală și materială a poporului român”. Pe seară deja e programată o primă ședință a noului guvern, iar mâine vor avea loc două ședințe, dintre care una pentru rectificarea bugetară.

Urmărește aici cele mai importante momente și declarații de la învestirea în Parlament a Guvernului Ciucă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇