Minoritățile anunță că se vor implica extrem de activ în guvernare: Slavă Domnului, s-a încheiat un an marcat de lupte absurde și echipe câștigătoare

Minoritățile anunță că se vor implica extrem de activ în guvernare: Slavă Domnului, s-a încheiat un an marcat de lupte absurde și echipe câștigătoare

Liderul grupului minorităților naționale altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian, anunță că de această dată au de gând să se implice activ în guvernare.

Astfel, el le-a transmis, de la tribuna Parlamentului, celor care vorbesc doar de guvernul PNL-PSD-UDMR să se obișnuiască să pună în formulă și a patra componentă.

”Slavă Domnului, s-a încheiat! S-a încheiat un an marcat de lupte absurde, cu lăcomie duse, cu tot felul de echipe, unele câștigătoare, altele câștigătoare-câștigătoare. S-a încheiat. Gata! Avem în sfârșit o guvernare stabilă.

ADVERTISING

Și nu m-ați auzit spunând în 25 de ani lucrul ăsta, pentru că niciodată în 25 de ani nu am trecut printr-un an ca cel care, slavă Domnului, s-a încheiat.

E pentru prima dată când intenționăm să avem o contribuție extrem de activă în guvernarea asta, ceea ce n-am făcut până acum”, a anunțat Pambuccian.

Vot pentru guvernul PNL-PSD-UDMR-minorități

Nicolae Ciucă a prezentat, joi, Parlamentului programul și echipa de guvernare, urmând ca, la finalul ședinței de plen conduse de Marcel Ciolacu, noul guvern să primească votul de învestire.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La începutul ședinței, Ciucă a citit, poticnit, de pe foaie, programul de guvernare, dar nu înainte de a spune că este ”un moment mult așteptat de toți românii” și că cei care sunt surprinși de această alianță se concentrează pe motivele care îi despart, în timp ce ei au trecut peste ele și au găsit lucrurile care îi unesc.

Nu la fel de prietenos în discurs a fost Ciolacu. El a spus că noul partener de guvernare, PNL, a prăbușit țara în ultimii doi ani, a abandonat milioane de români, dar iată că PSD e responsabil și vine să salveze situația. Lui i-a răspuns liberalul Daniel Fenechiu, care a recunoscut implicit că guvernările PNL au eșuat, dar a dat vina în prima pe sabotajul PSD, iar în a doua pe cel al USR.

ADVERTISING

Pentru ca Guvernul Ciucă să fie învestit sunt necesare minimum 234 de voturi pentru. Cum coaliția are o majoritate de peste 300 de parlamentari, nu sunt emoții pentru noul Executiv. La începerea ședinței, însă, din cei 466 de deputați și senatori erau prezenți în plen doar 298.

Apoi, vom fi cu toții martorii unor imagini pe care nu le-am fi crezut posibile: Miniștrii PSD, PNL și UDMR, împreună în fața lui Klaus Iohannis, pentru a jura să-și dăruiască ”toată puterea și priceperea, pentru propășirea spirituală și materială a poporului român”. Pe seară deja e programată o primă ședință a noului guvern, iar mâine vor avea loc două ședințe, dintre care una pentru rectificarea bugetară.

Urmărește aici cele mai importante momente și declarații de la învestirea în Parlament a Guvernului Ciucă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇