Alei senzoriale | În fiecare marți, Toader Păun te invită la povești despre oameni și experiențe de milioane

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Pământ. Nisip. Pietre. Beton. Frunze. Crengi uscate. Iarbă. Flori. Apă. O înșiruire care poate fi a oricărui drum parcurs zi de zi, în fugă, spre școală, serviciu, o întâlnire sau chiar spre casă. În fugă. Aici este cheia!

Totul se întâmplă atât de rapid în jurul nostru încât uităm să mai fim conștienți de lucrurile mici din fiecare zi. Dacă avem norocul să pășim, deja sub tălpile pantofilor se derulează o adevărată simfonie de senzații. Le ignorăm pe toate și ne ducem cu mintea spre ceea ce ne așteaptă la destinație, uitând adesea că drumul poate fi chiar mai interesant decât ceea ce ne așteaptă la capătul lui.

ADVERTISING

Am devenit cumva roboți, grăbiți să ajungem din A în B, să facem pe parcurs și C, D, E, apoi total aleator să intre și un Z uitat de ieri. Așa au apărut aleile senzoriale care te obligă să te bucuri de un drum în modul conștient. 

De când nu ai mai mers desculț pe un drum? Când eram mic mă bucuram de noroi, de praf, de apă, fără apăsarea că mă murdăresc, rănesc sau orice alt gând care încearcă o minte încărcată de adult. Simțeam în talpă lumea sub picioarele mele. Simțeam că sunt pe un drum și construiam o legătură cu el, fiind cu mintea acolo, nu doar la punctul unde vreau să ajung și ce mă așteaptă acolo. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru fiecare dintre noi viața este ca o alee senzorială. Putem alege să trecem grăbiți prin ea având o singură certitudine privind capătul. Sau putem să ne bucurăm de fiecare pas care aduce o nouă experiență. Un nou zâmbet. Un nou om bun. O nouă lecție. O nouă piedică. Iar dacă apare o piedică și după ce cazi te poți ridica și mergi mai departe, oricâte zgârieturi ai adunat, poți să te ferești mai bine de obstacole.  

În realitate nu sunt capete de linie, sunt doar șanse pentru noi începuturi. Aleile senzoriale din viețile noastre nu sunt autostrăzi drepte, late, în care toți pășim în același ritm, cu aceleași simțiri și destinații. Poate sunt pline de ramificații, uneori poate duc pe căi de pe care e nevoie să faci doi pași în spate ca să o iei într-o altă direcție.

ADVERTISING

Nu știm ce ne așteaptă pe fiecare drum, dar asta este frumusețea vieții: descoperiri de care putem învăța să ne bucurăm. Noi oportunități să întâlnim oameni de milioane. 

Fiecare drum parcurs conștient este un drum câștigat. Azi pornesc alături de spotmedia.ro pe un nou drum în care caut să aduc, în fiecare marți, povești despre locuri, oameni și experiențe de milioane. Adică despre ceea ce contează și ne îmbogățește zilele cu bine și oameni de bine.

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇