Duminică, aproape de miezul nopții, la biserica din cartier. O preocupare profundă pentru a prinde lumină a vecinilor necunoscuți mie până la Noaptea Învierii. Freamăt în creștere pe măsură ce…
Odă pentru Ele și Ei
Acest articol (poate) nu va fi popular. Dar este adevărat. Genul de adevăr pe care-l aștepți de la un prieten care te privește exact așa cum ești și îți este…
Vocea de la radio
Să asculți poate fi uneori mai dificil decât pare. Dar în voce nu sunt doar cuvinte, ci și multe emoții. O parte din magia radioului este că îți vorbește și…
Călătorie în viitor
O perspectivă din viitor la început de an nou. De pe Netflix. „Snowpiercer” (Expresul zăpezii), creat după romanul „Le Transperceneige”, scris de Jacques Lob și Jean-Marc Rochette în 1982. Fără…
Cuvântul anului: procrastinare
În doar câțiva ani am trecut de la reziliență la procrastinare. Cuvinte intrate recent în vocabularul curent pentru a descrie comportamente de când lumea. Doar că unele comportamente ne-au ajutat…
Ziua Internațională a Bunătății
Știați că săptămâna a început cu Ziua Internațională a Bunătății? 13 noiembrie a fost stabilită în 1997 de un grup de asociații umanitare (World Kindness Movement), care a inițiat chiar…
Cum am uitat să fim oameni?
Cum am uitat să fim oameni este, desigur, o întrebare retorică. Nu știu dacă are cineva răspunsul complet, dar e ușor de privit în jur pentru a realiza că s-a…
Cum faci ca un vis să se îndeplinească
Visurile sunt făcute să fie trăite, visele să ne alimenteze nopțile. Diferența dintre visuri și vise nu prea mi-a fost clară. Mă trezesc visând cu ochii deschiși și nu mi…
Înapoi la școală
Mereu visăm la ceea ce nu avem (încă). Iar când avem, visăm la ceea ce am avut. Un paradox aplicabil și anilor de școală, când visam să fim adulți și…
Ce putem schimba
Scriu aceste rânduri sub emoția evenimentelor recente din țară. Când crezi că nu te mai poate surprinde nimic sau că nu poate fi mai rău, e suficient să dai drumul…
Încrederea
Încrederea se câștigă greu și se pierde ușor. Cumva de la sine înțeles. Încrederea în relațiile noastre este esențială pentru ca ele să funcționeze. Dar cum facem cu încrederea atunci…
Campionul David Popovici
David Popovici este un model autentic de sportiv care face performanță. Este un om #demilioane! Unul la care să ne uităm cu admirație, respect și ale cărui rezultate să ne…
Tot mai deconectați
Paradoxul de azi este că avem atâtea obiecte conectate, vorbim cu televizorul, frigiderul, ceasul, luminile și tot ce mai prinde Net, dar uităm cum să vorbim între noi. Stăm fața…
Prima dată
Prima dată nu se uită niciodată! Ideea asta cred că se poate adăuga la orice ar fi acea „prima dată”. Farmecul „prima dată” este că poate să apară la orice…
Transformarea din noi
Când faci ceva cu plăcere se vede și o simți. O simt și ceilalți! Zilele acestea am avut parte de o discuție prelungită cu un artist care și-a păstrat modestia…
Ce gust are România
Nu, nu mănânc un tort tricolor sau în formă de hartă! În primele zile de vară m-au năpădit amintirile unei salate de roșii din grădină, zemoase, care miros a roșii…
Bucuria stă în lucruri simple
Luni am fost parte din Biz Sustainability Summit, imediat după ce am revenit dintr-un scurt tur al Tunisiei turistice. Legătura dintre cele două evenimente poate nu e evidentă, dar ele…
Kick start
Dacă vrei ca ceva să se întâmple, TU trebuie să dai tonul. Așteptând după alții, poate trece momentul potrivit sau, mai mult, ideea lor nu se mai potrivește cu viziunea…
Execuții publice... pentru cifre?!
Am semnat alături de redacția Spotmedia, dar și de colegii de la Veridica și din Alianţa Internaţională a Jurnaliştilor Români (AIJR) un apel care condamnă discursul urii. Peste 2.000 de…
Când am uitat ce e important
AI ne-ar putea lua joburile. Viața. Viitorul. Dar poate până când să o facă AI, deja o facem noi. Chiar mult mai eficient. Am uitat ce e important. Și pare…