Cum faci ca un vis să se îndeplinească

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Visurile sunt făcute să fie trăite, visele să ne alimenteze nopțile. Diferența dintre visuri și vise nu prea mi-a fost clară. Mă trezesc visând cu ochii deschiși și nu mi se pare un lucru rău.

Este ca la interviul de angajare clasic unde vine întrebarea și mai clasică: „unde te vezi peste 5 ani?”. Când visăm cu ochii deschiși, practic ne răspundem la această întrebare și poate setăm și un orizont mai scurt.

Dar ce face ca un astfel de vis să se îndeplinească?! Pare greu, dar în realitate este simplu! Să vorbim despre el!

ADVERTISING

Când un vis este alimentat de credința că se poate îndeplini, de pasiunea pe care o punem în această direcție, dar și de alți oameni buni care cred în el, devine tot mai probabil ca el să se îndeplinească. Practic, primul pas pentru a face ca ceva să devină realitate este ca noi să credem că este posibil. Apoi să povestim și altora! Printre ei ar putea să fie unii care ajută la realizarea lui. 

Mulți se opresc la bani. Dar energiile pe care le adună un vis puternic nu au limitări. Realitatea îmi dă dreptate. #NoiFacemUnSpital este un bun exemplu. Da, despre aceste visuri/vise vorbesc. Ieri, am aflat despre un alt vis verbalizat de Help Autism - Prima tabără incluzivă din România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Peste 90% dintre copiii cu dizabilități nu au amintiri din tabere, știu doar că nu pot să meargă în astfel de locuri nici măcar o zi. Dar cum ar fi să existe  o tabără pentru toți copiii? 

Să fii făuritor de viitor înseamnă să modelezi adulții de mâine prin implicarea în construirea primei tabere incluzive din România. Un vis în care îmi place să cred alături de Help Autism.

Cu cât suntem mai mulți, cu atât putem alimenta acest vis să devină realitate. Până acum s-au strâns 720.000 de euro dintr-un total estimat la 3 milioane.

ADVERTISING

Dar, vă amintiți, visurile de acest fel nu sunt limitate de bani. Doar de oamenii care cred în ele! Așa că azi, 10.10, de Ziua Mondială a Sănătății Mintale, vă propun să visăm cu ochii deschiși. Și să căutăm visuri frumoase în care să credem și pe care să le alimentăm cu energia noastră.

Iar dacă vreți să fiți făuritori de viitor în visul pe care-l transformă realitate Help Autism, puteți să dați o mână de ajutor și cu un SMS de 2 euro (lunar) la 8845 cu textul TABARA.

De Ziua Mondială a Sănătății Mintale, lăsați visurile să prindă viață! Minți diverse, inimi deschise, oameni buni care visează împreună să construiască o lume mai bună! 

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇