Cum a făcut o avere din hacking un băiat de 16 ani cu autism

Cum a făcut o avere din hacking un băiat de 16 ani cu autism

Un adolescent de 16 ani din Oxford ar fi liderul unuia dintre cele mai de cunoscute grupuri de hacking ale momenului, Lapsus$.

Tânărul ar fi strâns o avere de 14 milioane de dolari de pe urma infracţiunilor cibernetice, potrivit BBC.

Poliţia londoneză a arestat recent şapte persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, care ar avea legătură cu Lapsus$.

Tatăl tânărului care s-ar afla în spatele grupului, al cărui nume nu poate fi făcut public din motive legale, a declarat pentru BBC că familia era îngrijorată de comportamentul adolescentului şi a încercat să-l ţină departe de calculatoare.

ADVERTISING

Tânărul, care are autism şi merge la o şcoală specială din Oxford, ar fi folosit online nume de cod ca  "White" sau "Breachbase".

Lapsus$, despre care se crede că ar avea sediul în America de Sud,  a reuşit să câştige o mare notorietate într-un timp relativ scurt, după o serie de atacuri de succes care au vizat coloşi ca Microsoft.

De asemenea, grupul este foarte popular pe aplicaţia de mesagerie Telegram, unde are 47.000 de urmăritori.

“Nu am auzit nimic despre toate astea până acum. El nu a vorbit niciodată despre hacking, dar este foarte priceput la calculatoare şi petrece mult timp la calculator. Am crezut că juca jocuri video”, a spus tatăl pentru BBC.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"White" a fost demascat de hackeri rivali, în urma unor presupuse neînţelegeri cu “partenerii de afaceri”, care i-au dezvăluit pe un site de profil numele, adresa şi poze de pe site-uri de socializare.

Experţii în securitate cibernetică susţin că ştiau cine este „White” încă de la jumătatea anului trecut şi au informat periodic oamenii legii cu privire la infracţiunile comise de hacker.

Într-un mesaj postat miercuri pe Telegram, ultimul de până acum, membrii Lapsus$ au anunţat că va urma o perioadă de tăcere.

ADVERTISING

“O parte dintre membrii noştri se află în vacanţă până pe 30/3/2022. S-ar putea să fim tăcuţi o vreme. Vă mulţumim pentru înţelegere”, se menţionează în postare.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇