Ziua Internațională a Bunătății

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Știați că săptămâna a început cu Ziua Internațională a Bunătății? 13 noiembrie a fost stabilită în 1997 de un grup de asociații umanitare (World Kindness Movement), care a inițiat chiar și o Declarație a Bunăvoinței. 

Este nevoie de Ziua Internațională a Bunătății? 

Da! Este nevoie să ne amintim că este bine în jurul nostru. Că sunt oameni buni. Că sunt gânduri sau fapte care pot face minuni pentru ceilalți și pentru noi. Mai ales când sunt evenimente care dau senzația unui tablou al Apocalipsei. Pentru că atunci când vedem doar răul, când vorbim doar despre el, îi dăm și mai multă putere și facem ca speranța adusă de binele din noi și din jurul nostru să fie tot slabă. 

ADVERTISING

Am învățat că un om bun poate însenina și cea mai grea zi, la fel cum un om bun poate înlocui toți banii din lume. 

Bun înseamnă profesional, dar mai ales uman. Empatia, bunătatea și capacitatea de a asculta și de a da o mână de ajutor la nevoie sunt calități pe care le regăsim în oamenii #demilioane. 

Oamenii buni nu caută să ofere pentru a primi. Oferă pentru că știu că astfel ajută și se fac utili.

Deloc întâmplător, despre Ziua Internațională a Bunătății am aflat dintr-o postare făcută de Galantom pe Facebook. Este platforma care unește oamenii care vor să ajute și le oferă cauze în jurul cărora să se unească.  Joi, Galantom împlinește 10 ani, iar invitația la aniversarea lor a venit cu următorul exercițiu de imaginație: „gândește-te la un oraș un pic mai mare decât Sinaia. Și toți oamenii din acest oraș, aproximativ 15.000 la număr, se hotărăsc să adopte generozitatea ca valoare comună făcând câte ceva pentru cei din jurul lor. Știi ce efect ar putea avea acest lucru în zece ani? Peste 500 de organizații non-guvernamentale ar avea la dispoziție 27.8 milioane de lei pentru a genera schimbare în sistemul medical, sistemul de învățământ și sistemul social al acelui oraș. Toate astea nu sunt doar niște date ipotetice, ci sunt cifre reale pe care Galantom, platforma românească de fundraising peer-to-peer, a reușit să le înregistreze în cei zece ani de existență”.

ADVERTISING

Imaginați-vă cum ar fi dacă tot mai mulți ar căuta binele din ei și din jurul lor! Ziua Bunătății poate fi în fiecare zi! Nu e nevoie de gesturi mari. E nevoie doar să ne amintim că binele este în noi și este momentul să-l lăsăm să iasă la suprafață!

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇