Oameni buni

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Ce faci când vrei să faci? Completezi ceea ce știi cu ceea ce știu oamenii din jurul tău și iese ecuația care spune că ”nu există imposibil”. De aici și titlul acestui articol: oameni buni. 

Viața este o sumă de alegeri. Nu mereu cele mai bune. Din fericire, din multe dintre ele putem învăța și astfel să modelăm un viitor un pic mai bun. Dar cele mai valoroase lecții pe care viața ni le oferă se referă la oamenii pe care-i lăsăm în viața noastră. Cei pe care alegem să-i ascultăm, să-i apropiem ca prieteni și în care ne punem încrederea.

ADVERTISING

Am învățat că un om bun poate însenina și cea mai grea zi, la fel cum un om bun poate înlocui toți banii din lume.  Bun înseamnă profesional, dar mai ales uman. Empatia, bunătatea și capacitatea de a asculta și de a da o mână de ajutor la nevoie sunt calități pe care le regăsim în oamenii #demilioane. 

Oamenii buni nu caută să ofere pentru a primi. Oferă pentru că știu că astfel ajută și se fac utili.

Oamenii buni nu caută să echilibreze fiecare ajutor oferit. Viața are grijă să joace rolul de balanță. Unii îi spun karma. Alții o consideră, pur și simplu, o lege nescrisă a Universului.

ADVERTISING

Ajutorul unui om bun poate să fie o dată un zâmbet, altă dată o favoare sau o ușă deschisă când alții caută doar să le închidă. 

Oamenii buni tind să se regăsească unii pe alții. E un proces care durează, dar, pe măsură ce trec anii, cumva constați că toate gesturile mici au pus în cont o doză de bine care se simte fix când avem mai mare nevoie de ea. 

Multe lucruri nu ni se întâmplă când le cerem. Ironic! Dar în același timp și un test pentru că un om bun nu poate să fie oportunist, căutând mereu să facă ceva pentru a primi la schimb altceva. 

ADVERTISING

Oamenii buni au nevoie de încredere. Au nevoie să știe că nu sunt singuri. Oamenii buni când lucrează împreună sunt capabili de adevărate minuni. Și fac imposibilul să devină posibil.

Să vorbim mai mult de bine și de oamenii buni!

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇