Cel mai frumos cadou nu costă

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Cea mai frumoasă perioadă din an este, cel puțin statistic, și una dintre cele mai stresante. În goana după cadouri uităm de noi, căutăm să dilatăm timpul și uităm ce este cel mai important: Cel mai frumos cadou nu costă!

Cel mai frumos cadou nu este doar pentru o zi, într-o anumită zi. Îl avem mereu la noi și putem să-l dăruim cu generozitate unui număr infinit de oameni din jurul nostru. Sărbătorile ne amintesc mereu de părinți, rude, prieteni, colegi și în general de oamenii din jur…mai apropiați sau nu. Ei sunt tot timpul acolo, dar cumva perioadele astea ne fac să fim mai atenți la ei. Să observăm cum gesturi mici le pot trezi un zâmbet. Și căutăm să le trezim acel zâmbet, pentru că descoperim că în bucuria celorlalți stă și o parte din bucuria noastră. Cu atât mai mult dacă este vorba de oameni dragi.

ADVERTISING

Cel mai frumos cadou este atenția noastră pentru ceilalți. O îmbrățișare, un zâmbet sau un gând bun pot lumina zile întunecate în viața cuiva și întrec în valoare orice ar putea cumpăra banii. 

A fost nevoie de o pandemie ca să realizăm cât de importantă e sănătatea. A fost nevoie de o criză sanitară ca să realizăm cât de fragilă e libertatea și cât de dor ni se face când nu putem să fim alături de cei dragi.

Când trec anii, realizăm că sănătatea, oamenii din jur, îmbrățișările sincere și gesturile mici de bunătate sunt cele de care aveam cea mai mare nevoie ca să fim fericiți. Nu obiecte, nu bani, nu case sau mașini, nu cadouri scumpe. Când ai dragoste și atenția oamenilor importanți pentru tine, ești centrul Universului. Al Universului pe care tu ți-l creezi cu cele mai frumoase cadouri care nu costă. 

ADVERTISING

Lucrurile cele mai bune în această lume nu stau în spatele unor carduri sau conturi bogate. Toți suntem bogați sau săraci cu ceea ce avem în noi. Cel mai frumos cadou nu costă! Poate măcar azi, măcar de aceste sărbători, ne amintim să zâmbim, să-i îmbrățișăm pe oamenii care contează din jurul nostru, să-i sunăm pe cei dragi, să le trimitem o felicitare, să le spunem că ei contează pentru noi și că împreună facem lumea asta să fie mai bună.

Cu un zâmbet și o îmbrățișare! La mulți ani!

Împreună schimbăm lumea în care trăim!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇