Campionul David Popovici

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

David Popovici este un model autentic de sportiv care face performanță. Este un om #demilioane! Unul la care să ne uităm cu admirație, respect și ale cărui rezultate să ne facă mândri. Mândri pentru că suntem conaționalii lui, nu pentru că am avea vreun merit pentru succesele lui, ca să ne lăudăm cu ele, sau vreo implicare în creșterea și formarea lui, ca să împărțim reușitele.

Din păcate, asemeni Simonei Halep, David Popovici a descoperit că românii nu știu să celebreze și încurajeze modelele autentice cu care au șansa să fie contemporani și conaționali, care-și clădesc cariera cu multă muncă, multe sacrificii și mai ales enorm de multă pasiune și ambiție.

ADVERTISING

Locul 4 sau locul 6 în lume sau locul 100 sau 1.000 sau chiar 1.000.000 din 8.051.328.112 (cât este populația globului la ora la care scriu) înseamnă enorm. Înseamnă că cineva a muncit ca să ajungă acolo.

Iar dacă cineva este azi mai bun decât a fost campionul nostru cu o zi, o lună sau în an în urmă este și pentru că a setat noi standarde pentru care și alții să muncească mai mult și să se ambiționeze.

Performanța așa funcționează – când ești provocat, când trăiești între oameni buni și mai buni decât tine. Oameni de la care să înveți și care să te provoace să fii și mai bun.

Este un model care se aplică la nivel personal, în proiecte mai mici sau mai mari, corporații, în orașe și țări. Peste tot. Numărul 1 e greu de obținut, greu de păstrat, dar mereu ambiționează și mai mulți să ajungă acolo și să stabilească standarde tot mai înalte. 

ADVERTISING

David Popovici a stabilit standarde înalte în sport, dar și mai înalte pentru ceea ce înseamnă un om #demilioane care a învățat să crească frumos și să se concentreze pe obiectivele sale, fără a se lăsa influențat de ”zgomotul” pe care-l fac cei care rămân un număr rătăcit între ceilalți 8.051.278.112 de oameni de pe Pământ. Nu un număr despre care să se vorbească și să tindă spre a fi no.1. 

David Popovici a demonstrat, încă o dată, că merită să fie considerat un model autentic, duminică, la revenirea în țară, după ce a participat la Campionatele Mondiale de natație de la Fukuoka, Japonia.

„Vă mulțumesc pentru prezență. În primul rând, aș vrea să le mulțumesc oamenilor care m-au susținut, care mă susțin, care au urmărit Campionatul Mondial. Am învățat acum cât de importantă e susținerea voastră, în vremuri și mai puțin bune, pentru că binele e în general celebrat la concursuri. 

ADVERTISING

E cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit tinerilor și copiilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, efort constant pentru a-ți atinge țelul. E complet normal și uman să nu-ți iasă întotdeauna. Chiar prefer să fiu un sportiv complet, care să știe să gestioneze suișurile și coborâșurile carierei imprevizibile pe care ți-o aduce sportul, prefer să fiu asta decât un robot care știe doar să câștige. Consider că aceste experiențe mă fac mai puternic. 

A fost cel mai intens an din viața mea, de la recordul mondial, până la BAC, până la Fukuoka. A fost un an haotic, bizar, dar am izbutit. Cred că acum e o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Ține numai de mine cum reacționez când întâmpin obstacole în drumul meu. Doar asta pot controla. E un proces, iar eu sunt aici să învăț. 

După cum văd eu lucrurile acum, am două variante. Prima: las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze și să mă țină în loc. Sau las ce s-a întâmplat să mă motiveze. Voi alege varianta a doua, bineînțeles. Iubesc ceea ce fac, ăsta e sportul, asta e lumea reală, nu am cum să câștig întotdeauna, îmi pare rău dacă vă așteptați la altceva. 

Aș vrea să închei cu un citat al lui Earl Nightingale: «Nu renunța niciodată la visul tău doar pentru că îți va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum». Duminică frumoasă! Mulțumesc!”, a spus David Popovici, care apoi s-a întors în fața microfoanelor:

„Mai am ceva de spus. Plec de la concursul ăsta cu ceva extraordinar de valoros, ceva ce am simțit și când am încheiat Jocurile Olimpice din Japonia. Sunt extrem de motivat, mă simt mai puternic ca niciodată. 

Trebuie să iau o vacanță acum, să am grijă de corpul și de psihicul meu, dar abia aștept să mă întorc la antrenamente. Vreau să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun, pentru că mă simt mai puternic ca niciodată”, a încheiat David Popovici.

Să ne uităm cu mai multă apreciere și susținere la modelele autentice! Poate învățăm mai mult de la ele!

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇