Transformarea din noi

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Când faci ceva cu plăcere se vede și o simți. O simt și ceilalți! 

Zilele acestea am avut parte de o discuție prelungită cu un artist care și-a păstrat modestia și succesul pe parcursul mai multor decade. „Nu pot să înțeleg de ce să faci ceva care nu te bucură” îmi spunea el, cu o scânteie în privire, specifică unui om pasionat. 

Adevărul este că suntem câteodată priozonierii unor alegeri și ne sperie necunoscutul mai mult decât credem că ne-ar putea bucura căutarea unui drum care să ne facă cu adevărat fericiți. 

ADVERTISING

Ne sperie vârsta. Ne sperie să fim autentici și asta pentru că autenticitatea a devenit ceva proiectat, nu o exprimarea firească a personalității și valorilor fiecăruia dintre noi. Ne sperie și să recunoaștem că am făcut câteodată alegeri greșite sau că am putea să ne desprindem de un loc pentru a căuta o cale de a ne ocupa timpul mai mult cu ceea ce ne face fericiți. Nu mă refer la acele schimbări care au raționamente materiale, pentru că în momentul în care cauți bani, foarte probabil să-i găsești, dar nu-ți vor garanta sclipirea din privire atunci când vorbești despre ceea ce faci.

ADVERTISING

Transformarea din noi e simplă și, la fel ca orice lucru simplu, e al naibii de complicată. Pentru că presupune lupta cu multe preconcepții, cu o comoditate, cu nesiguranța viitorului, cu posibile decizii greșite, dar și cu o istorie care ne scoate în față părinți și bunici care s-au bucurat de un loc de muncă stabil și de strâns din dinți când locul de muncă nu era decât un „scârbici” și un mod de a aduce bani pentru traiul zilnic. 

Azi, jobul este parte din noi poate mai mult decât ne-am dori și ar fi normal. Este locul unde petrecem cele mai multe ore, ne construim prietenii și ne alimentăm visurile. În mod firesc, un loc care ocupă atâta timp în viețile noastre ar trebui să fie unul care să ne facă și fericiți. Poate financiar nu vom găsi niciodată locul perfect, dar făcând lucrurile care ne bucură, din care învățăm, cu ajutorul unor colegi care ne alimentează cu energie și informații, viața poate fi mai frumoasă. Pentru că atunci când faci ceva cu plăcere se vede și o simți. Și o simt și cei din jur. 

ADVERTISING

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇