Prima dată

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Prima dată nu se uită niciodată! Ideea asta cred că se poate adăuga la orice ar fi acea „prima dată”. Farmecul „prima dată” este că poate să apară la orice vârstă și în multe contexte. Cere doar puțin curaj, o doză de curiozitate și oameni alături de care să poți să împarți experiența. Pentru că experiențele împărtășite par mai intense și mai complete. Poate de asta și sunt atât de mulți care simt nevoia unui raport pe rețelele sociale al mâncărurilor savurate sau al locurilor vizitate. Prima dată un gust nou. Prima dată într-un loc nou. Prima dată o experiență. Prima întâlnire. Sunt multe începuturi de care nici nu suntem conștienți, dar care ne scapă de monotonie și ne ajută să simțim în fiecare zi că avem parte de alegeri și experiențe care să ne îmbogățească. 

ADVERTISING

„Prima dată” știu că aruncă mintea mereu într-o direcție clară, dar avem parte de mult mai multe „prima dată” în viață decât acel început.

Prima dată când am ascultat o vioară Stradivarius am avut șansa să o fac la un concert Alexandru Tomescu. Nu sunt un cunoscător al partiturilor, subtilităților muzicii clasice sau un observator avizat al interpretărilor unor creații clasice, dar am fost vrăjit. M-au cucerit energia și pasiunea unui om care a format un întreg armonios cu vioara sa. De atunci caut să mă întorc la acel fior de „prima dată” cu fiecare nou turneu Stradivarus pe care Alexandru Tomescu îl face în țară. 

ADVERTISING

„Prima dată” când pășesc într-o țară nouă, caut să îi descopăr oamenii, să simt vibrația locului și să văd mai mult decât pot să văd cu ochii. La fel cum se spune că „prima dată nu se uită niciodată”, la fel de adevărat este și că „frumusețea e în ochii privitorului”. Iar acum ajung cumva la ideea cu carea vreau să vă las după aceste rânduri. Vara este momentul pentru multe „prima dată”, unele în vacanțe acasă, la noi, în străinătate, vizite la bunici (norocoși cei care-i mai au) sau părinți. Poate nu va fi totul perfect sau conform planului, dar în mod sigur în călătoriile noastre vom găsi o „prima dată” de care să ne amintim cu plăcere, care să ne dea un fior special și o amintire #demilioane pe care să căutăm să o păstrăm cât mai mult.

ADVERTISING

Frumosul stă în noi! Putem învăța să-l găsim mai mult în jurul nostru și să ne bucurăm de fiecare nouă descoperire și să o memorăm ca prima dată care nu se uită niciodată. 

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇