Kick start

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Dacă vrei ca ceva să se întâmple, TU trebuie să dai tonul. Așteptând după alții, poate trece momentul potrivit sau, mai mult, ideea lor nu se mai potrivește cu viziunea ta.

Ca lucrurile să se întâmple și repede și bine este nevoie de un element foarte important. Pentru un kick start ai nevoie să crezi în ideea ta. TU, prima dată!

Apoi, îi poți convinge și pe ceilalți, poți aduna echipa, poți găsi căile și energiile care să pună planurile în mișcare. Dar cel mai important element într-o ecuație a succesului și un kick start puternic îl reprezintă încrederea ta în propriul vis. 

ADVERTISING

Săptămâna aceasta a început pentru mine moderând evenimentul Antreprenorii Viitorului. Ce am observat în toate poveștile de succes, dincolo de o viziune clară și abilități evidente de leadership: credința în propriul vis.

Nu-i poți convinge pe alții să te urmeze, dacă nici tu nu crezi că mergi pe drumul bun. Uneori, nu e nevoie de o destinație clară, dar este necesară o idee limpede despre care trebuie să fie acea direcție. Întâmplător, într-un interviu de pe World Economic Forum am descoperit în răspunsurile unui lider mondial următoarea idee: „Passionate people are always focused on what can be rather than what is”.

Mi-a plăcut mult ideea, pentru că, mai mult decât orice stimul sau motivație extrinsecă, sunt convins că pasiunea este ceea ce alimentează succesul.

Mai mult, trăim în vremuri tulburi, cu un prezent care nu dă multe motive de optimism. Dacă ne lăsăm doborâți de piedici, uităm că nu sunt nici primele, nici ultimele, și omitem destinația visată.

Un kick start bun trebuie alimentat cu multă încredere în propria idee, pasiune, dar și optimism. Oamenii sunt capabili de lucruri mărețe, însă împreună, alimentați de idei în care cred cu adevărat, devin capabili de minuni. Devin oameni #demilioane!

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇