Sânge din sângele meu

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Săptămâna Mare este un moment în care ne amintim (cei mai mulți dintre noi) că este important să facem bine și să fim buni. Desigur, este un obicei sănătos pentru tot restul anului, dar măcar acum unii conștientizează că este necesar. Cum orice drum are un început, poate prind gustul faptelor bune și al generozității nu doar de sărbători. 

Întâmplător, am ajuns să donez sânge azi, în Săptămâna Mare. Spun întâmplător pentru că programasem gestul de ceva timp, dar o răceală m-a împiedicat să o pot face.

ADVERTISING

Ajuns la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) București, dis de dimineață, am fost întristat de prima imagine cu sala de așteptare goală. Doar trei persoane mai împărțeau cu mine spațiul pe care ultima dată îl regăsisem plin.

După formalitățile birocratice, la etajul 1, acolo unde se fac primele analize și controlul medical pentru acceptarea la donare, am remarcat însă multă forfotă și oameni care așteptau să doneze. Și mi-a mai revenit zâmbetul pe chip. Pentru că este unul dintre locurile unde sunt fericit dacă stau la coadă (chiar dacă am programare prin Donorium) și unde așteptarea nu înseamnă decât că sunt mai mulți oameni care vor să ajute. Cărora le pasă. 

ADVERTISING

Suntem mereu pe fugă. Mereu copleșiți de griji, termene limită, bombardați de informații și preocupări care ne încarcă, nu ne eliberează mintea.

Nu întotdeauna ne încărcăm programul cu lucrurile care contează. Atunci când cineva drag are nevoie de ajutor, ne-am bucura să știm că-l primește rapid, nu că trebuie să aștepte să vină o sărbătoare ca alții să-și amintească să facă bine sau să ajute.

Așa este și cu donarea de sânge. Un gest simplu, care ajută organismul, nu costă nimic, ia aproximativ o oră, dar ajută infinit mai mult. Iar după minutele petrecute pe scaunul de recoltare, când te ridici, este fantastic sentimentul că sânge din sângele tău ajută pe cineva imediat. 

ADVERTISING

Nu doare, nu lasă urme…poate doar în suflet și în conștiința de oameni buni. Așa cum știu că putem să fim împreună! 

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇