Cea mai adâncă piscină de scufundări din lume, inaugurată în Dubai. E un adevărat oraș subacvatic! (Video)

Cea mai adâncă piscină de scufundări din lume, inaugurată în Dubai. E un adevărat oraș subacvatic! (Video)

Dubaiul are acum cea mai adâncă piscină pentru scufundări din lume, adăugându-și astfel încă un obiectiv în Cartea Recordurilor, după cel mai înalt zgârie-nori și cel mai mare mall din lume.

Cu o adâncime impresionantă de 60 de metri, piscina Deep Dive Dubai a doborât recordul deținut de Polonia cu piscina Deepspot, care are peste 45 de metri adâncime, relatează CNN.

Piscina este umplută cu 14 milioane de litri de apă dulce, cât volumul a șase piscine olimpice, și este de cel puțin patru ori mai mare decât o piscină obișnuită de scufundări.

Deep Dive Dubai | The World's Deepest Pool | Guinness World Record

Obiectivul va fi deschis la finele lui 2021

Deocamdată, accesul se face doar pe bază de invitație, dar piscina urmează să fie deschisă pentru public la sfârșitul anului.

ADVERTISING

Printre primi vizitatori s-a numărat și prințul moștenitor al Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, un scafandru pasionat, care a și împărtășit experiența sa pe social media.

Scufundări la 30 de grade

Temperatura apei este constantă, de 30 de grade, suficient de confortabilă cât să faci scufundări chiar și în costum de baie.

ADVERTISING

Piscina interioară se află încastrată într-o structură de 1.500 de metri pătrați sub formă de scoică, ca un omagiu adus istoriei Emiratelor Arabe Unite ca un popor căutător de perle.

Scufundătorii sunt supravegheați de 56 de camere video, iar clădirea este dotată și cu o cameră hiperbară, care poate primi până la 12 oameni, în caz de urgență.

Orașul subacvatic, vedeta obiectivului turistic

Dar vedeta Deep Dive Dubai este, fără îndoială, orașul subacvatic. Scafandrii pot explora apartamente ”abandonate” din orașul subacvatic, înconjurați de iluminat ambiental și chiar sonor specific, pentru atmosferă.

ADVERTISING

În piscină se află și un platou de filmare, cel mai mare din lume, dublat de o cameră de editare alăturată.

Nu urcați în Burj Khalifa după scufundări!

Proprietarii complexului îi avertizează, însă, pe turiști să nu urce în Burj Khalifa imediat după scufundări.

”După orice scufundare, e recomandat să aștepți 18-24 de ore înainte să urci la înălțimi mai mari de 300 de metri. Cu toate acestea, nu e niciun risc dacă faci scufundări după ce ai vizitat cea mai înaltă clădire din lume”, spun reprezentanții Deep Dive Dubai.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇