Vaccinarea antiCovid devine obligatorie pentru personalul medical din Franța

Vaccinarea antiCovid devine obligatorie pentru personalul medical din Franța

Din 15 septembrie, personalul medical care nu se va vaccina, nu va mai putea lucra şi nu va mai fi plătit, a anunţat, luni, ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran.

„Începând din 15 septembrie, dacă lucrezi în domeniul sanitar şi nu eşti vaccinat, nu vei mai putea munci şi nu vei mai fi plătit”, a declarat Veran.

Franţa, prin vocea preşedintelui Emmanuel Macron, a anunţat că vaccinarea personalului medical devine obligatorie, acelaşi anunţ fiind făcut luni şi de autorităţile din Grecia.

"Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care vor fi în contact cu persoane fragile", a anunţat Macron, care a avertizat că din "15 septembrie vor fi efectuate controale şi se vor lua măsuri".

ADVERTISING

"Avem un mare avantaj: vaccinul. Acesta ne protejează împotriva variantei delta. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom evita spitalizările", a adăugat Macron.

Tot luni, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat că, începând de la 1 septembrie, vaccinarea va fi obligatorie pentru personalul medical. De asemenea, de la 16 august, vaccinul este obligatoriu pentru persoanele care lucrează în aziluri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇