Grecia: Vaccinarea antiCovid devine obligatorie pentru anumite grupuri profesionale. Cadrele medicale și militarii, pe listă

Grecia: Vaccinarea antiCovid devine obligatorie pentru anumite grupuri profesionale. Cadrele medicale și militarii, pe listă

Grecia ia noi măsuri în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Vaccinarea anti-COVID-19 va deveni obligatorie pentru anumite grupuri profesionale. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a făcut anunţul oficial luni seară.

Publicitate

Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 va începe în căminele de bătrâni, a declarat premierul Greciei. Angajaţii care refuză vaccinarea vor fi suspendaţi începând cu data de 16 august.

Pasul următor are în vedere angajaţii din domeniul sănătăţii, de la 1 septembrie.

Ulterior, vor fi vaccinaţi toţi membrii Forţelor Armate.

În plus, Mitsotakis a anunţat și noi restricţii epidemice cu privire la accesul exclusiv al persoanelor vaccinate în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise.

Publicitate

Măsurile vor fi anunţate de Kyriakos Mitsotakis în cadrul unei apariţii televizate, începând cu ora locală 19:00, scrie Ekathimerini.com.

Anterior, purtătorul de cuvânt al guvernului, Aristotelia Peloni, a declarat că noile măsuri au drept obiectiv reducerea ritmului de creştere a numărului de cazuri, înregistrată în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în Creta, Attica sau Marea Egee de Nord.

Află mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇