STS: Au fost 10 apeluri la 112, pentru anunțarea incendiului de la Matei Balș

STS: Au fost 10 apeluri la 112, pentru anunțarea incendiului de la Matei Balș

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) precizează că au fost 10 apeluri la 112 pentru a anunţa incendiul de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

Primul a fost la 5:04, însă nu se auzea decât un zgomot de fond, iar cel care a sunat a fost reapelat şi a semnalat izbucnirea incendiului.

Urmăreşte LIVE cele mai noi informaţii despre incendiul de la Matei Balş

”În data de 29 ianuarie, la 112 s-au înregistrat 10 apeluri de urgenţă, după cum urmează”, transmite STS:

  • 05:04:09 – apelul a durat 57 de secunde, persoana care a sunat nu a comunicat informaţii, se auzea doar zgomot de fond.
  • Operator 112 STS a reapelat numărul de la care s-a iniţiat apelul la ora 05:05:07, persoana anunţând că este un incendiu la Spitalul Matei Balş.
  • 05:04:28 – în paralel, un alt operator 112 STS a preluat un alt apel efectuat de către o femeie care a semnalat incendiul şi cerea ajutor.
ADVERTISING

Ulterior, au mai fost înregistrate apeluri referitoare la incendiu, la următoarele ore:

  • 05:06:37
  • 05:06:40
  • 05:09:05
  • 05:09:06
  • 05:13:41
  • 05:18:51
  • 06:06:49

Apelurile au fost procesate, indexate şi transferate către toate agenţiile specializate de intervenţie (ISU-SMURD, Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, Jandarmerie), conform metodologiei, precizează STS.

Primele mărturii ale pacienților de la Matei Balș: Au făcut explozie niște tuburi de oxigen. Eu am sărit pe geam, pe balcon!

5 decese după incendiul de la Matei Balș

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din București. Cinci persoane au murit, patru dintre ele fiind găsite carbonizate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Inițial, vineri dimineață au fost anunțate 3 decese ale unor pacienți cu Covid, care au fost găsiti carbonizați. Ulterior, s-a confirmat decesul celui de-al patrulea pacient, o femeie de 80 de ani, care avea arsuri pe 20% din suprafața corpului și a avut nevoie de resuscitare. Femeia a murit după ce a ajuns la Spitalul Floreasca.

La câteva ore de la incendiu a fost anunțat al cincilea deces, după ce cadavrul unei victime a fost găsit carbonizat într-o baie a spitalului. Nu se știe momentan sexul persoanei şi nici dacă este vorba despre un pacient sau un cadru medical.

ADVERTISING

Totodată, 102 pacienți cu Covid au fost evacuați. Cei afectați de incendiu au fost transferați către alte spitale, iar ceilalți au fost relocați în alte corpuri ale Institutului Matei Balș.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇