Filmul intervenției de la Matei Balș: Pompierii au ajuns în 8 minute, focul ardea violent pe o suprafață de 120 mp

Filmul intervenției de la  Matei Balș: Pompierii au ajuns în 8 minute, focul ardea violent pe o suprafață de 120 mp

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov a fost anunțat de incendiul de la Institutul Matei Balș la ora 05:05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la fața locului după 8 minute, la ora 05.13, a anunțat colonelul Orlando Șchiopu, șeful ISU București Ilfov.

El a precizat că că au fost afectate 4 saloane, pe o suprafață de aproximativ 120 mp.

Urmărește LIVE TEXT cele mai importante informații de la Spitalul Matei Balș

Primul apel a intrat în specială la 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp.

ADVERTISING

Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă. Am intervenit atât din exterior, cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de lichidare și localizare a incendiului. Am reușit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât și de la parterul clădirii.

În afară de 4 persoane care sunt decedate, celelalte 102 au fost evacuate și transportate către echipajele de prim ajutor și ulterior către spitalele desemnate”, a declarat comandantul.

ADVERTISING

La rândul său, medicul Bogdan Oprița, cel care s-a ocupat de partea de intervenție din punct de vedere medical, a declarat că au fost mobilizate 38 de echipaje de prim ajutor, șase echipaje de terapie intensivă mobilă, și cinci autospeciale de transport personal și victime multiple.

”Am coordonat forțele de intervenție din punct de vedere medical. La fața locului am avut 38 de echipaje de prim ajutor, șase echipaje de terapie intensivă mobilă, și cinci autospeciale de transport personal și victime multiple. La nivelul spitalului nostru, prin declanșarea planului roșu, au fost mobilizați aproape 100 de medici și asistenți suplimentari pentru a interveni dacă este cazul.

ADVERTISING

La fața locului au fost evacuate, în primă fază, un număr de aproximativ 44 de persoane către spitalele de urgență Floreasca, Universitar, Sfântul Ioan și Pantelimon, restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul spitalului Matei Balș. Pot să vă spun că, dintre aceste 44 de persoane evacuate, două se aflau în stare mai gravă și au necesitat măsuri protezare respiratorie”, a precizat Oprița.

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din București.

Potrivit ISU București-Ilfov și Ministerului Sănătății, patru persoane au murit, dintre care trei carbonizate.

Incendiul de la Matei Balș vine la două luni după cel de la spitalul din Piatra Neamț, soldat cu 10 morţi.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇