Incendiu la Matei Balş soldat cu 5 morți şi peste 100 de persoane evacuate. Cauza rămâne un mister, Iohannis şi Cîţu vin cu ameninţări şi păreri de rău (Foto & Video)

Incendiu la Matei Balş soldat cu 5 morți şi peste 100 de persoane evacuate. Cauza rămâne un mister, Iohannis şi Cîţu vin cu ameninţări şi păreri de rău (Foto & Video)

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din București. Cinci persoane au murit, patru dintre ele fiind găsite carbonizate.

Inițial, vineri dimineață au fost anunțate 3 decese ale unor pacienți cu Covid, care au fost găsiti carbonizați. Ulterior, s-a confirmat decesul celui de-al patrulea pacient, o femeie de 80 de ani, care avea arsuri pe 20% din suprafața corpului și a avut nevoie de resuscitare. Femeia a murit după ce a ajuns la Spitalul Floreasca.

La câteva ore de la incendiu a fost anunțat al cincilea deces, după ce cadavrul unei victime a fost găsit carbonizat într-o baie a spitalului. Nu se știe momentan sexul persoanei şi nici dacă este vorba despre un pacient sau un cadru medical.

Totodată, 102 pacienți cu Covid au fost evacuați. Cei afectați de incendiu au fost transferați către alte spitale, iar ceilalți au fost relocați în alte corpuri ale Institutului Matei Balș.

De precizat este ca niciunul dintre pacienții evacuați nu se afla la Terapie Intensivă, dar în urma incendiului câțiva care au fost duși la alte unități sanitare au necesitat intubare.

DSU a anunţat două numere de telefon pentru rudele celor internaţi la Matei Balș şi transferaţi după incendiu. Acestea sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Momentan nu se cunosc cauzele incendiului, dar potrivit unor surse SpotMedia.ro ar fi vorba despre 2 explozii la țevile instalației de oxigen.

Incendiul de la Matei Balș vine la două luni după cel de la spitalul din Piatra Neamț, soldat cu 10 morţi.

SpotMedia.ro v-a prezentat, în format LIVE TEXT, cele mai importante informații de la Spitalul Matei Balș:

16:31 - Co-fondatoarea Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă”, Oana Gheorghiu, afirmă că ”prea mulţi oameni mor acolo unde ar trebui să se vindece”, iar situaţia nu se va schimba până când spitalele nu vor avea echipe tehnice performante şi plătite corect.

E momentul să vorbim despre starea reală a spitalelor. Despre modul în care sunt realizate instalațiile, despre...

Posted by Oana Gheorghiu on Thursday, January 28, 2021

16:05 - O echipă formată din şapte specialişti de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani a venit vineri la Bucureşti pentru a întocmi o expertiză referitoare la incendiul de la Matei Balş.

ADVERTISING

15:53 - Momentul în care a izbucnit incendiul de la Institutul Matei Balş a fost filmat de o cameră de supraveghere din zonă. Iată aici inregistrarea.

15:42 - Reprezentanţii Ambasadei Franţei la Bucureşti au distribuit pe Twitter mesajul secretarului de stat pentru Afaceri Europene, Clement Beaune.

"Gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor şi către poporul român, lovit de o nouă tragedie, la trei luni după incendiul de la Piatra Neamţ", a transmis acesta.

15:33 - Mai multe persoane au venit în fața Institutului Matei Balș și au adus coroane de flori.

15:19 - Principalele agenţii de presă internaţionale scriu despre incendiul de la Institutul Matei Balş din Bucureşti, soldat cu cinci morţi, subliniind că este vorba despre al doilea incendiu sângeros de acest fel într-un stat membru al Uniunii Europene. Citește mai multe detalii.

14:56 - Diana Șoșoacă, senator AUR, a făcut scandal în fața Institutului Matei Balș. A vrut să intre în spital, dar Jandarmii nu au lasat-o, informează Antena3. Aceasta i-a chemat pe Parlamentari la Matei Balș și le-a transmis românilor să iasă în stradă să protesteze.

14:51 - Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş subliniază importanţa unei asumări politice şi a reformei.

"Sistemul a fost distrus sistematic în România şi rezultatul nu poate fi altul până când nu vom înţelege că dacă nu există asumare politică vom continua să plătim în vieţi omeneşti. Scenariile tragediilor prin care pot trece cetăţenii nevinovaţi sunt nesfârşite. Atât de gravă este situaţia.

Nici nu vreau să mă gândesc la posibilitatea unui cutremur sau a unor alte dezastre naturale. Până acolo, avem defecţiuni care nu ar fi trebuit să apară şi iată că ele lasă în urmă familii distruse", a scris Cioloş, vineri, pe Facebook.

Condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag la Spitalul Matei Balș.Scriu aceste cuvinte cu sufletul...

Posted by Dacian Cioloş on Friday, January 29, 2021

14:35 - Raed Arafat a spus, din nou, că momentan nu se cunoaște cauza incendiului și nu poate confirma informația potrivit căreia totul ar fi pornit de la o aerotermă adusă în spital.

ADVERTISING

„Am auzit această afirmaţie din unele surse, tot mediatice. Ce pot să vă spun e că nu ştim cauza la acest moment. Am întrebat dacă aveau probleme cu căldura, dl Streinu-Cercel mi-a zis că nu aveau probleme cu căldura, termice. Cei de la criminalistică trebuie să identifice cauza. Aşteptă de la Parchet şi de la specialişti să vină ei cu definirea cauzei, cum a început focul, cum s-a răspândit, cum a avut loc incendiul”, a spus Arafat, la Digi24.

14:14 - Premierul Florin Cîțu acuză că foarte puțini bani alocați sistemului de Sănătate din România au fost folosiți pentru investiții, deși s-au primit resurse importante. El a precizat că nu este normal ca 99% din bani să fie cheltuiți pe salarii și sporuri.

Metehnele sistemului de sănătate și-au făcut prezența și azi. Au fost alocate resurse importante acestui sector, doar o mică parte din bani au fost alocați investițiilor. E momentul să înțelegem că nu putem să cheltuim 99% din resurse doar pe salarii și sporuri”, a spus Cîțu.

Totodată, premierul amenință personalul din administrația publică, din Ministerul Sănătății și din inspecțiile județene de Sănătate cu demiteri, dacă nu își vor face treaba.

Aștep concluziile finale ale anchetelor. S-a întâmplat anul trecut, nu am învățat nimic. Așa nu mai merge. Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătății, inspecțiile județene de Sănătate, inspecțiile de control ale Ministerului Sănătății le spun: Ieșiți din birouri să vă faceți treaba, alflel plecați cu toții acasă!”, a transmis Cîțu.

01/29/21: Declarații de presă susținute de premierul Florin Cîțu

13:56 - Apar primele mărturii ale martorilor de la incendiul care a izbucnit, vineri dimineața, la Institutul Matei Balș din Capitală.

ADVERTISING

Un pacient care a anunțat focul devastator la 112 spune că a sărit pe geam ca să-și salveze viața. El a relatat că au explodat niște tuburi de oxigen. Iată aici mai multe detalii.

13:42 - Sanitas prezintă bilanțul victimelor incendiilor din spitalele din România, din ultimii ani: 16 persoane au murit şi multe au fost rănite.

13:25 - Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după incendiul de la Matei Balș din București că sistemul de sănătate are nevoie de o reformă profundă, urgentă.

Șeful statului a subliniat că în ultima perioadă au tot fost incendii în spitale, soldate cu decese, din diverse motive, iar după ce se vor finaliza anchetele vinovații vor fi sancționați.

O zi foarte tristă astăzi. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică. Am discutat în permanență cu cei care au condus intervenția, am primit toate datele care sunt certe despre intervenție.

A fost o intervenție foarte complicată, s-a reacționat extrem de rapid, forțele de intervenție au stins focul. Din păcate pentru unii a fost foarte târziu. Țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudine.

Trebuie rapid trase niște concluzii si să venim cu soluții. Situația se repetă. Au fost incendii la alte spitale și motivele sunt diverse, sunt anchetate. Anchetele vor scoate la lumină vinovații și vor fi sancționați.

Am solicitat noului ministru al Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate. Aștept primele idei să le putem pune în practică”, a declarat șeful statului.

13:02 - Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Institutul Matei Balș.

Klaus-Iohannis-Matei-Bals
Foto: Administrația Prezidențială

12:57 - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) precizează că au fost 10 apeluri la 112 pentru a anunţa incendiul, primul la 5:04, însă nu se auzea decât un zgomot de fond, iar cel care a sunat a fost reapelat şi a semnalat izbucnirea incendiului.

12:44 - Ministerul Sănătății a transmis informaţii despre starea pacienţilor transferaţi la diferite spitale din Capitală:

  • 11 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti - Toţi pacienţii sunt stabili, dependenţi de oxigen pe mască.
  • 5 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti - Un pacient intubat de la intoxicaţie cu fum, ceilalţi 4 stabili.
  • 6 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” - Toţi sunt cu oxigen pe mască, stabili.
  • 4 pacienţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” - Un pacient pe ATI, oxigen pe mască. Sunt așteptați încă doi pacienţi de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni.
  • 5 pacienţi la Sf. Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” - 4 pacienţi în ATI cu oxigen pe mască şi unul pe CPAP.
  • 4 pacienţi la Spitalul Militar Central - 2 pacienti stabili la ROL 2, un pacient intubat ATI în spital, un pacient stabil in ATI.
  • 3 pacienţi la Spitalul „Witting” - Trei pacienţi stabili conştienţi, cel de - al patrulea adus in aceasta unitate a fost transferat la Spitalul Militar Central
  • 4 pacienţi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” - Doi în ATI cu oxigen pe mască.
  • 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” - Un pacient intubat.
  • 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” stabili. Un pacient a fost transferat la Spitalul Monza si alti 2 pacienţi urmeaza a fi transferati la Spitalul V Babeş.
  • 7 pacienţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca - 6 pacienţi stabili şi 1 pacient decedat (este cel care a avut nevoie de resuscitare - a patra victimă).

12:26 - Patronului firmei care a refăcut instalaţia electrică din Pavilionul 5 al spitalului Matei Balş a declarat la Antena3 că lucrarea efectuată de firma sa respectă toate normale şi că cel mai probabil, incendiul a pornit din cauza suprasolicităţii reţelei electrice.

12:11 - Starea pacienților transferați la spitalul Elias: Purtătorul de cuvânt al spitaluilui, medicul Silvius Negoiţă, a declarat pentru Agerpres că niciunul dintre cei şase pacienţi aduşi nu are nevoie de terapie intensivă. "Şase pacienţi. Până în acest moment, niciunul dintre aceştia nu are nevoie de terapie intensivă. Sunt toţi COVID pozitiv. Nu au nevoie de îngrijire de Terapie intensivă. Sunt în acest moment internaţi în secţiile de Medicină internă şi Pneumologie", a explicat medicul.

11:48 - Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, la începutul ședinței Consiliului General de vineri, că în urma tragediei de la Institutul Matei Balș va aloca bani pentru verificarea și remedierea oricăror defecțiuni la instalațiile electrice ale spitalelor din subordinea Capitalei.

11:35 - Bilanțul incendiului de la Matei Balș se ridică la 5 morți. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat, la Digi24, încă un deces provocat de focul de vineri dimineață. Nu se știe momentan dacă este vorba tot de un pacient sau un cadru medical şi nici dacă este femeie sau bărbat.

”Nu am detalii despre a cincea victimă. Am confirmarea pt a 5-a victimă de la Poliție și vă pot confirma că a fost găsit cadavrul carbonizat în baie”, a spus Bode.

11:16 - Au început audierile în cazul incendiului. Primele audiate sunt 4 asistente medicale care se aflau la parterul Pavilionului 5 şi care îngrijeau inclusiv pacienţii din saloanele afectate de incendiu.

Criminaliştii împreună cu pompierii verifică saloanele de la parter, în special instalaţiile electrice. Vor fi audiaţi şi pacienţi, prin Skype.

11:07 - Starea pacienților transferați la spitalul Victor Babeș: Un singur pacient este în stare gravă, declară dr. Simina Florescu, directorul medical de la Victor Babeș. Doi au forme medii spre severe de boală și au nevoie de oxigen, iar al patrulea este echilibrat.

10:59 - Starea pacienților transferați la spitalul Floreasca: Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Bogdan Opriţa, a declarat că au fost aduși 7 pacienți. Unul dintre aceştia a decedat, fiind cea de a patra victimă. Alţi doi pacienţi sunt la Secţia de Chirurgie plastică, pentru că au arsuri pe 20%, respectiv 15% din suprafaţa corpului. Ceilalţi patru sunt la Secţia Medicală, unsde primesc tratament pentru COVID-19.

10:44 - Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că nu are informaţii că în pavilionul de la Institutul ”Matei Balş” ar fi existat alte surse de încălzire decât cele care se află într-o unitate medicală şi a precizat că există avize pentru lucrările care s-au făcut în acel corp de clădire.

10:40 - Starea pacienților transferați la Spitalul Witting: Doi pacienți cu forme medii COVID-19 sunt stabili, o pacientă în stare gravă a fost transferată la Spitalul Militar. O altă pacientă, sosită la Spitalul Witting în stare agravată, a fost stabilizată și rămâne în îngrijire.

10:36 - Potrivit unor surse SpotMedia.ro, cauza incendiului o reprezintă 2 explozii la țevile instalației de oxigen. Aceleași surse au precizat că Adrian Streinu Cercel, fost manager al unității, a angajat un avocat care să asiste la cercetarea de la fața locului.

10:14 - Premierul Florin Cîțu spune că reacția autorităților la incendiul de la Matei Balș a fost eficientă și rapidă.

”În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând, transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Din primul moment am activat Planul Roșu și împreună cu Ministerul de Interne și prefectul municipiului București am luat toate măsurile ca situația să fie stabilizată rapid.

În același timp au fost identifcate locuri în alte spitale din București unde au fost transferați imediat mai mulți pacienți. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiții sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacția autorităților a fost eficientă și rapidă. Despre cauze și responsabili discutăm după ce avem toate informațiile”, a scris Cîțu pe Facebook.

În aceasta dimineață o tragedie a lovit Bucureștiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere...

Posted by Florin Cîţu on Friday, January 29, 2021

10:06 - Potrivit unor surse SpotMedia.ro, în Pavilionul 5 se aflau 120 de persoane, atât pacienți cât și personal medical.

09:50 - Ministerul Sănătății a anunțat că 102 pacienți se aflau în Pavilionul 5 și evacuați. 53 dintre ei au fost transferați la alte spitale:

  • 11 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” din Bucureşti;
  • 5 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti;
  • 6 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias”;
  • 4 pacienţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”;
  • 5 pacioenţi la Sf. Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”;
  • 3 pacienţi la Spitalul Militar Central-ROL 2
  • 4 pacienţi la Spitalul „Witting”;
  • 4 pacienţi la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;
  • 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;
  • 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”;
  • 7 pacienţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca

09:42 - Potrivit autorităților, a patra victimă, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare, este o femeie de 80 de ani care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

09:38 - Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că nu are informații despre posibili răniți în rândul personalului medical. El a mai anunțat că la Matei Balș va face anchetă și Corpul de Control al premierului. În plus, Berbeceanu a explicat că pavilionul unde a izbucnit incendiul era recent renovat.

”Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. De asemenea, din informațiile pe care le-am obținut la fața locului, nu erau probleme cu sursa de încălzire”, a declarat la Digi24 prefectul Capitalei.

09:36 - Premierul Florin Cîțu a convocat o ședință de guvern la ora 13.30, iar de la ora 14.00 va face declarații de presă.

09:30 - Președintele Klaus Iohannis va merge la Institutul Matei Balș, la ora 13.00, anunță Administraţia Prezidenţială.

09:14 - Starea pacienților transferați la Institutul Marius Nasta: Beatrice Mahler a precizat că au fost aduși 4 pacienți de la Matei Balș. Este vorba despre două femei și doi bărbați cu vârste cuprinse între 62 și 89 de ani. Doi dintre pacienți – o femeie și un bărbat – se află în stare ”severă”, fiind internați în secția de Terapie Intensivă.

Cei patru pacienți sunt ”conștienți, prezenți”, a precizat managerul spitalului. Momentan, nu s-a luat legătura cu rudele pacienților.

”Au fost aduse 4 persoane. Două femei și doi bărbați. Aveam 36 de locuri libere, deci acum mai avem 32 de locuri libere pe secția COVID dacă vor fi necesare. Suntem aici, alături de colegii noștri de la Matei Balș. Din păcate, doi pacienți – o femeie și un bărbat – au stare generală gravă, sunt internați în secția de Terapie Intensivă. Ceilalți doi sunt în secția COVID. Se acordă asistența de care au nevoie, suntem pregătiți să intervenim cu tot ce este nevoie pentru a le salva viața”, a declarat Mahler vineri dimineață.

Totodată, managerul de la Marius Nasta a spus că nu știe momentan dacă vor mai fi transferați la această unitate medicală și alți pacienți de la Matei Balș.

09:07 - Dispeceratul pentru Situații de Urgență a anunțat două numere de telefon unde rudele pacienților de la Matei Balș pot suna pentru a afla unde au fost transferați.

Cele două numere de telefon sunt: 021.206.93.98 și 021.264.85.15

09:02 - Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că încă nu se cunosc cauzele incendiului, dar există două piste: o problemă punctuală sau o greşeală individuală.

„Momentan nu este clar. Evident că a fost un incendiu violent. (…) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală (…) Datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”, a declarat Ministrul Sănătăţii.

poliie-Matei-Bals
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

08:53 - Autoritățile vor anunța un număr de telefon unde aparținătorii celor 102 pacienți de la Matei Balș pot suna, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode.

„În acest moment, cel mai important lucru e să salvăm toți pacienții. Noi vom comunica imediat un număr de telefon unde pot suna aparținătorii, imediat ce vom avea lista celor 102 persoane”, a declarat la Aleph News Lucian Bode.

08:31 - Realitatea Tv anunță că starea unui pacient transferat către alt spital s-a înrăutățit.

08:24 - Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a declarat la Antena 3 că 42 de pacienţi au fost relocaţi la alte spitale, iar 60 au fost mutaţi în alte pavilioane ale spitalului.

08:01 - Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. 

07:59 - Mai mulți pacienți au ajuns și la Spitalul Sf Pantelimon. Printre ei se află și Toni Grecu, unul dintre cei trei fondatori ai grupului Divertis, care era internat la Matei Balș.

07:48 - ”Serviciul Omoruri a fost trimis la Institutul Matei Balș pentru anchetă”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, la Realitatea Tv.

07:41 - Primul apel la 112 a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Matei-Bals
Inquam Photos / Octav Ganea

07:36 - Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că patru pacienți au fost transferați la Victor Babeș, iar alții sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la Matei Balş.

"Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la "Victor Babeş" patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la "Matei Balş". Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară.

De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi", a afirmat ministrul, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

07:32 - ”A fost incendiul de la Colectiv, apoi incendiul de la Piatra Neamț, acum din nou. Ce facem, domnule Arafat? Ardem ca șoarecii în spitale, nu se poate așa ceva. Oamenii sunt revoltați”, i-a spus o persoană aflată în fața spitalului secretarului de stat în MAI.

”Dacă ați venit aici să strigați la noi… Revoltă este în capul dumneavoastră. Lăsați pompierii s stabilească de unde s-a produs incendiul. Ultimul control a fost făcut aici în luna noiembrie”, i-a replicat Raed Arafat.

07:22 - ”Incendiul este lichidat, nu mai avem persoane de avacuat. În afară de cele patru persoane decedate nu avem persoane în stare critică. Urmează să se stabiliească acum cauza incendiului. Nu mai avem pacienți cu arsuri”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

07:20 - ”Toți pacienții au fost transferați către alte spitale sau alte pavilioane ale Spitalului Matei Balș”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voculescu.

07:17 - Secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres că persoanele transferate către alte spitale nu se află în stare gravă. "Nu, pe probleme de arsuri nu", a spus el.

07:14 - Bilanțul se ridică la 4 morți. Ministerul Sănătății a anunțat că persoana care se afla în proces de resuscitare a decedat.

07:04 - Incendiul de la Matei Balș a fost stins, a anunțat ISU București Ilfov.

Matei-Bals-incendiu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

06:58 - Primii pacienți au ajuns la Spitalul Marius Nasta, anunță Realitatea Tv.

06:40 - ”Sunt 3 persoane decedate, iar încă o persoană se află în proces de resuscitare. Este vorba despre o persoană intubată. Din calculele noastre au fost evacuați 120 de pacienți.

Pacienții care au fost afectați de incendiu au fost transferați către alte spitale. Restul pacienților care nu au fost afectați de incendiu sunt fie în ambulanțe aflate în perimetrul pavilionului spitalului, fie au fost relocați către alte corpuri ale spitalului”, a declarat Daniel Vasile.

incendiu-Matei-Bals
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

06:37 - ''Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare'', se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.

06:25 - Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se îndreaptă spre spital.

06:18 - Focul a izbucnit la parter, la pavilionul 5 al spitalului, iar apoi s-a extins. Au ars 4 saloane aflate la parter, dar a fost afectat tot spitalul. Fumul a ajuns până la etajul 3. A fost declanșat imediat Planul Roșu de intervenție, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de cladire cu regim de înălțime P+3, pe două laturi. Au fost constituite echipe de cautare și salvare a persoanelor și se realizeaza evacuarea lor. Potrivit informațiilor furnizate, în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane”, a transmis ISU București.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇