Streinu Cercel, despre incendiul de la Matei Balş: Clădirea aceea este făcută în 1953 şi a fost refăcută din toate punctele de vedere

Streinu Cercel, despre incendiul de la Matei Balş: Clădirea aceea este făcută în 1953 şi a fost refăcută din toate punctele de vedere

Clădirea unde a izbucnit incendiul de la Institutul ”Matei Balş” este construită în 1953, însă a fost renovată şi avea toate avizele, susţine Adrian Streinu Cercel, fost manager al unităţii, care vineri dimineaţă s-a deplasat la spital.

„Este o clădire care a fost făcută în 1953 și a fost refăcută din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al oxigenului, pentru că oxigenul reprezintă un medicament în momentul de față”, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel.

Acesta a precizat inclusiv că noile instalaţii de oxigen aduse în decembrie 2020 aveau toate avizele necesare, aşa că nu se ştie de unde a pornit incendiul şi nu putem specula la acest moment.

ADVERTISING

"Avizele sunt în ordine, ultima linie de oxigen a fost montată în decembrie", a spus Streinu Cercel.

Urmăreşte LIVE cele mai noi informaţii despre incendiul de la Matei Balş

Streinu Cercel nu a putut preciza cine sunt cei 4 pacienţi decedaţi, însă a spus că starea celor internaţi în cele patru saloane afectate de foc era medie spre severă. 

“Din păcate, toți pacienții infectați cu COVID au nevoie de oxigen și, evident, erau cuplați la oxigen. Starea lor era una medie spre severă. Tot ce se internează în Institutul Matei Balș reprezintă pacient mediu spre sever sau critic.”, a explicat Streinu-Cercel.  

ADVERTISING

La Institutul Matei Balş s-au mai deplasat vineri dimineaţa şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, dar şi prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din București.

Potrivit ISU București-Ilfov și Ministerului Sănătății, patru persoane au murit carbonizate.

Citeşte şi:

Raed Arafat, ieșire nervoasă după ce i s-a spus că oamenii ard ca șoarecii în spitale: Revoltă este în capul dumneavoastră!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇