Nicușor Dan anunță controale în toate spitalele Primăriei Capitalei: În ultima săptămână nu au existat probleme de căldură nici la Balș, nici la blocurile din jur

Nicușor Dan anunță controale în toate spitalele Primăriei Capitalei: În ultima săptămână nu au existat probleme de căldură nici la Balș, nici la blocurile din jur

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, la începutul ședinței Consiliului General de vineri, 29 ianuarie, că – în urma tragediei de la Institutul Matei Balș – va aloca bani pentru verificarea și remedierea oricăror defecțiuni la instalațiile electrice ale spitalelor din subordinea Capitalei,

Ședința Consiliului General a început cu un moment de reculegere, propus de președintele de ședință, Cosmin Smighelschi.

Ulterior, Nicușor Dan a declarat:

”Încep prin a exprima condoleanțe pentru familiile victimelor tragediei din această dimineaţă. Ne obligă să fim solidari și responsabili.

ADVERTISING

Trebuie să îmbunătățim siguranța în spitale, atât din cele ale Ministerului Sănătății, cât și cele de la PMB.

Am avut o discuție în această dimineață cu majoritatea din Consiliul General și am decis că în bugetul din 2021 să introducem un capitol pentru audit la instalațiile electrice ale spitalelor noastre (din subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București), cât și bani pentru remedierea eventualelor probleme pe care le vom găsi”, a precizat Nicușor Dan.

Edilul a precizat că dupa tragedia de la Piatra Neamț a existat un control mixt în spitalele PMB.

ADVERTISING

"În toate cele 19 spitale. Și din punct de vedere al siguranței la incendiu, nu au găsite probleme.

Spitalele noastre sunt gata să ofere orice fel de sprijin pentru pacienții care nu mai pot fi tratați la Matei Bals. 4 au fost deja transferați la Victor Babeș. Iar 2 sunt în curs de transfer.

Nu avem probleme cu paturile libere. La Colentina sunt 160 de paturi libere pentru bolnavi Covid și 9 paturi libere la ATI. Iar la Victor Babeș avem încă 220 de paturi libere”, a adăugat Nicușor Dan.

ADVERTISING

Primarul general al Capitalei s-a referit și la ipoteza potrivit căreia incendiul de la Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă, montată într-un salon din cauză că institutul n-ar fi primit suficient agent termic de la Termoenergetica SA.

”Vreau să fiu foarte clar: am discutat atât cu Termoenergetica, cât și cu call-centerul de aici din Primăria Capitalei care primește sesizări.

În ultima săptămână - deci nici în această noapte - nu au existat probleme de căldură nici la Balș, nici la blocurile din jur”, a susţinut Nicușor Dan.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇