Cîţu a trimis Corpul de Control la Matei Balș. Prefectul Berbeceanu: Instalația electrică și instalația de oxigen au fost deconectate automat când a izbucnit focul

Cîţu a trimis Corpul de Control la Matei Balș. Prefectul Berbeceanu: Instalația electrică și instalația de oxigen au fost deconectate automat când a izbucnit focul

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că premierul a trimis Corpul de Control la Institutul Matei Balș din Capitală, unde a izbucnit vineri dimineață un incendiu puternic.

”Da, sunt convins (că se vor face multe anchete -n.red.). Este firesc să se facă controale și la nivelul Corpului de Control al premierului, și la nivelul Ministerului Sănătății. Așa cum v-am spus, se face ancheta și acum la fața locului, este și Serviciul de Omoruri acolo. În mod normal și firesc, nu o să facem niciun fel de speculații până la finalizarea controalelor respective”, a declarat Traian Berbeanu, într-o intervenție telefonică la Digi24.  

ADVERTISING

Urmărește LIVE ultimele informații despre tragedia de la Matei Balș.

Conform televiziunii citate, echipa prim-ministrului a ajuns deja la fața locului.

Totodată, Berbeceanu a spus că nu are informații despre posibili răniți în rândul personalului medical.

”Nu am astfel de informații. Din fericire, cred că nu au fost astfel de situații (personal medical rănit – n.red.). La momentul în care eu am plecat de la Matei Balș erau cei 4 decedați, dar nu erau probleme deosebite vizavi de ceilalți pacienți sau de personalul medical sau auxiliar al Institutului Matei Balș. La momentul la care eu am plecat, deja sosise echipa de cercetare la fața locului de la Serviciul Omorurui și procurorii criminaliști, care împreună cu cei de la IGSU urmează să efectueze cercetarea la fața locului și să stabilească cauzele acestei tragedii”, a spus Berbeceanu.

ADVERTISING

Pavilionul care a ars era recent renovat

Întrebat dacă are informații despre sursele de încălzire improvizate, despre care s-a vehiculat că ar fi sursa incendiului, oficialul a punctat că pavilionul care a ars era recent renovat.

”Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul, nenorocirea, este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. De asemenea, din informațiile pe care le-am obținut la fața locului, în acest pavilion nu erau probleme cu sursa de încălzire.

Din fericire, sistemele anti-incendiu au funcționat și, în momentul în care s-a declanşat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții.

ADVERTISING

În urma renovării pavilionului, toate sistemele au fost schimbate și erau după toate standardele cerute de normele în vigoare”, a mai subliniat acesta.

Președintele Klaus Iohannis se va duce și el la Institutul Matei Balș, la ora 13:00, după cum a anunțat Administrația Prezidențială.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇