Iohannis, după incendiul de la Balș: Anchetele vor scoate la lumină vinovații și vor fi sancționați. Este nevoie de o reformă

Iohannis, după incendiul de la Balș: Anchetele vor scoate la lumină vinovații și vor fi sancționați. Este nevoie de o reformă

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după incendiul de la Institutul Matei Balș din București, că sistemul de sănătate are nevoie de o reformă profundă şi urgentă.

Șeful statului a subliniat că în ultima perioadă au tot fost incendii în spitale, soldate cu decese, din diverse motive, iar după ce se vor finaliza anchetele vinovații vor fi sancționați.

Sanitas prezintă bilanțul victimelor incendiilor din spitalele din România, din ultimii ani

”O zi foarte tristă astăzi. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică. Am discutat în permanență cu cei care au condus intervenția, am primit toate datele care sunt certe despre intervenție.

ADVERTISING

A fost o intervenție foarte complicată, s-a reacționat extrem de rapid, forțele de intervenție au stins focul. Din păcate, pentru unii a fost foarte târziu. Țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudine.

Trebuie rapid trase niște concluzii si să venim cu soluții. Situația se repetă. Au fost incendii la alte spitale și motivele sunt diverse, sunt anchetate. Anchetele vor scoate la lumină vinovații și vor fi sancționați.

Am solicitat noului ministru al Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate. Aștept primele idei să le putem pune în practică”, a declarat șeful statului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Președintele a ținut să felicite cadrele medicale, care au luptat și luptă cu pandemia Covid.

”Nu vreau să închei intervenția fără să spun câteva cuvinte despre cei care au fost eroi în această perioadă: Cadrele medicale. Lucrează în condiții de stres, personal puțin. Tot ce merită ei sunt laude și încurajări. dar, repet, este nevoie de o reformă profundă”, a declarat Iohannis.

Urmăreşte LIVE cele mai noi informaţii despre incendiul de la Matei Balş

5 morți în incendiul de la Matei Balș

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din București. Cinci persoane au murit, patru dintre ele fiind găsite carbonizate.

ADVERTISING

Inițial, vineri dimineață au fost anunțate 3 decese ale unor pacienți cu Covid, care au fost găsiti carbonizați. Ulterior, s-a confirmat decesul celui de-al patrulea pacient, o femeie de 80 de ani, care avea arsuri pe 20% din suprafața corpului și a avut nevoie de resuscitare. Femeia a murit după ce a ajuns la Spitalul Floreasca.

La câteva ore de la incendiu a fost anunțat al cincilea deces, după ce cadavrul unei victime a fost găsit carbonizat într-o baie a spitalului. Nu se știe momentan sexul persoanei şi nici dacă este vorba despre un pacient sau un cadru medical.

Totodată, 102 pacienți cu Covid au fost evacuați. Cei afectați de incendiu au fost transferați către alte spitale, iar ceilalți au fost relocați în alte corpuri ale Institutului Matei Balș.

DSU anunţă două numere de telefon pentru rudele celor internaţi la Matei Balș şi transferaţi după incendiu. Acestea sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Incendiul de la Matei Balș vine la două luni după cel de la spitalul din Piatra Neamț.

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇