Primăria Constanța vrea să recupereze 20 de milioane de euro de la Radu Mazăre și mai mulți foști asociați

Primăria Constanța vrea să recupereze 20 de milioane de euro de la Radu Mazăre și mai mulți foști asociați

Primăria Constanța a început demersurile pentru a recupera prejudiciul creat de fostul primar Radu Mazăre. Mai exact, se vrea recuperarea valorii zecilor de terenuri retrocedate ilegal de fostul primar PSD.

În acest dosar Mazăre a fost condamnat definitiv la 9 ani cu executare în urmă cu mai bine de un an. Magistrații Inaltei Curți au estimat că terenurile respective valorează 20 de milioane de euro, aceasta fiind și suma pe care Primăria vrea acum să o recupereze, informeaza InfoSud-Est.ro.

S-a ales varianta banilor, pentru că terenurile nu mai pot fi recuperate. Ele au fost vândute și de mai multe ori între timp, unele au ajuns la cumpărători considerați ”de bună credință”, pe altele s-au construit clădiri și blocuri de locuințe.

ADVERTISING

Așadar, Primăria condusă de liberalul Vergil Chițac vrea să își recupereze prejudiciu de la Radu Mazăre și cei care au intermediat la acea vreme retrocedările.

Printre aceștia se numără fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, Cristi Borcea, Georgică Giurgiucanu, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Paraschiva Barbu sau Niculae Nejloveanu. Sunt vizate și societăți comerciale, precum Nisipuri SRL sau APV Media Turism.

ADVERTISING

În total, Primăria a deschis 6 acțiuni în instanță, la secția civilă a Tribunalului Constanța.

Pentru cei care încă se îndoiesc de faptul că în Constanța s-a schimbat macazul, pentru cei ce speră că vechile metehne...

Posted by Vergil Chițac on Monday, April 5, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇