Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare într-un dosar cu prejudiciu de peste 8 milioane de euro

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare într-un dosar cu prejudiciu de peste 8 milioane de euro

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) Nicuşor Constantinescu a rămas cu pedeapsa de opt ani de închisoare într-un dosar cu un prejudiciu de peste opt milioane de euro, în urma unei decizii de joi a Curţii de Apel Galaţi.

Instanţa a micşorat condamnarea lui Cristian Zgabercea, fost producător al TVR, de la patru ani şi opt luni de închisoare la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă. Nicușor Constantinescu se află deja în închisoare, având condamnări în mai multe dosare.

ADVERTISING

În luna mai 2018, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea lui Nicuşor Constantinescu la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continută, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.   

Alte condamnări

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Cristian Zgabercea, fost producător general al Televiziunii Române, care a primit o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi evaziune fiscală, faptele fiind comise în perioada în care era consilier al lui Nicuşor Constantinescu.  

ADVERTISING

O altă persoană judecată în acest dosar, Carmen Florentina Oproiu, fostă angajată a Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Marcel Părău Brîncoveanu, reprezentantul Fundaţiei Thalia, a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală.

Amenzi pentru două fundații

Fundaţia Thalia a primit o amendă penală de 5.000 de lei pentru complicitate la evaziune fiscală, iar Fundaţia Fantasio, o amendă penală de 7.000 de lei şi pedeapsa complementară dizolvării persoanei juridice.  

ADVERTISING

Procurorii DNA l-au acuzat pe Nicuşor Constantinescu că, în 8 ianuarie 2015, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, a emis o dispoziţie prin care a lăsat-o fără atribuţii pe Felicia Tăicuţu, director în cadrul CJ, provocându-i o pagubă prin diminuarea salariului şi afectându-i interesele legitime privind exercitarea atribuţiilor unui post pe care îl ocupase prin concurs.

De asemenea, el a fost acuzat în acest dosar că a făcut plăţi nelegale din fonduri publice către asociaţii, fundaţii sau cluburi sportive, prejudiciul produs fiind de peste opt milioane de euro.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇