OMS nu recomandă așa numitele „pașapoarte de imunitate”, dar ia în considerare folosirea unor certificate electronice de vaccinare

OMS nu recomandă așa numitele „pașapoarte de imunitate”, dar ia în considerare folosirea unor certificate electronice de vaccinare

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă țărilor membre să elibereze așa numitele „pașapoarte de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de Covid-19, dar ia în considerare posibilitatea folosirii unor certificate electronice de vaccinare.

„Analizăm cu multă atenție posibilitatea utilizării tehnologiei în combaterea COVID-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre pentru obținerea unui certificat electronic de vaccinare”, a declarat un expert medical al OMS, citat de RTE.

Directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, dr. Hans Kluge, a spus săptămâna trecută că este a treia săptămână consecutivă în care numărul de noi infecții raportate în Europa a scăzut.

ADVERTISING

Totuși, el a avertizat că regiunea înregistrează 40% din noile cazuri și jumătate din noile decese la nivel global.

Potrivit acestuia, aproape jumătate din țările din regiune continuă să arate o tendință de creștere a cazurilor de Covid și a deceselor. El a spus că a existat o ușoară scădere a numărului de cazuri în vestul Europei, dar creșterea se deplasează spre Est, mai ales în țări din Europa Centrală și de Sud.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dr. Kluge crede că cifrele sugerează că în majoritatea țărilor mai puțin de una din zece persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

El a subliniat că promisiunea vaccinurilor este încurajatoare, dar pentru a avea rezultate bune trebuie să existe planuri eficiente de vaccinare.

Dr. Kluge a declarat că toate țările trebuie să decidă o strategie cu privire la cine ar trebui să fie vaccinat mai întâi.

ADVERTISING

OMS, precizează el, recomandă ca asistenții medicali și sociali, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, precum și rezidenții și personalul instituțiilor de îngrijire să fie primii care primesc vaccinul.

Dr. Kluge a făcut apel la oameni să nu dezinformeze și a îndemnat pe toată lumea să caute informații din surse de încredere, spunând că „vaccinurile salvează vieți, frica îi pune în pericol”.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇