2.300 de români au murit de Covid în ultimele 2 săptămâni, dar Orban şi Iohannis se declară optimişti

2.300 de români au murit de Covid în ultimele 2 săptămâni, dar Orban şi Iohannis se declară optimişti

România a înregistrat în ultimele două săptămâni 2.280 de decese din cauza Covid-19.

Joi am avut un nou record absolut, cu 211 persoane decedate în ultimele 24 de ore. Printre ele se află și o fetită de doar un an, din județul Argeș. Micuța avea mai multe boli asociate.

Bilanțul zilnic crește iar

După trei zile în care am avut sub 5.000 de cazuri noi, autoritățile au anunțat joi un bilanț zilnic de 7.661 cazuri de COVID-19, după procesarea a 32.120 de teste.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.353 de persoane au fost reconfirmate cu Covid.

ADVERTISING

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate în total 492.211 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 381.001 pacienți au fost declarați vindecați.

Numărul persoanelor internate în stare gravă scade, dar foarte puțin. Dacă miercuri s-a înregistrat un nou record, cu 1.260 de pacienți la ATI, joi dimineață sunt 1.252 de bolnavi la Terapie Intensivă.

Orban și Iohannis sunt optimiști

Cu toate acestea, atât președintele, cât și premierul s-au declarat optimiști în ultima perioadă în ceea ce privește evoluția pandemiei.

ADVERTISING

Astfel, Iohannis a anunțat miercuri că piețele se redeschid în weekend, pentru că în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ.

Totodată, săptămâna trecută, șeful statului afirma că am ajuns pe un palier, tendința este de scădere și a dat asigurări că nu va fi lockdown după alegeri.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat că există o descreştere a numărului de cazuri, iar aproape în fiecare zi numărul celor care se vindecă a ajuns să fie mai mare decât al celor care se infectează.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇