Metrorex vine cu precizări, după ce protestatarii spun că se fac reduceri de personal: Niciun angajat nu a fost concediat

Metrorex vine cu precizări, după ce protestatarii spun că se fac reduceri de personal: Niciun angajat nu a fost concediat

Motrorex subliniază că niciun angajat al companiei nu a fost concediat din 9 martie și până în prezent, iar singurele contracte de muncă încetate au fost cele ale persoanelor care s-au pensionat.

”Pentru informarea corectă a mass-media, vă comunicăm faptul că încetările contractelor individuale de muncă ale salariaților Metrorex SA în perioada 09.03.2021 – prezent au fost doar încetări de drept ca urmare a prezentării deciziilor de pensionare limită de vârstă sau cu reducerea vârstei standard de pensionare, având în vedere condițiile speciale de muncă în care aceștia și-au desfășurat activitatea.

ADVERTISING

Precizăm faptul că administrația Metrorex SA nu a dispus nicio măsură privind încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaților aflați în perioadă de probă sau a altor salariați ai Metrorex SA”, se arată într-un comunicat al Metrorex, transmis SpotMedia.ro.

Precizările vin după ce Dan Vasile, revizor tehnic în cadrul depoului Metrorex, a spus azi că protestul spontan al angajaților de la metrou a venit în urma nemulțumirilor legate de reducerea salariilor și a personalului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit acestuia, se fac disponibilizări de personal la toate secţiile din metrou. Mai mult, Dan Vasile susține că 47 de mecanici au fost concediaţi, s-a revenit apoi asupra deciziei și şi au fost reangajaţi, însă doar o parte au mai acceptat.

”Nemulțimirea noastră este că s-a anunțat o reducere a salariilor cu 20% și reduceri de personal. 47 de mecanici au fost concediaţi, s-a revenit apoi şi au fost reangajaţi. Se pare că doar o parte au mai acceptat. Se fac disponibilizări de personal la toate secţiile din metrou. S-a solicitat reducerea salariilor cu 25%.

ADVERTISING

În metrou este o lipsă totală de dialog social cu organele competente, cu Ministerul Transporturilor, director, iar această oprire voluntară a lucrurilor e lucrul cel mai important pe care trebuie să-l înţeleagă opinia publică. Nu are nicio legătură (protestul - n.red) cu spaţiile comerciale de la metrou. Şi o ultimă revendicare este că nu dorim ca multinaţionalele sau corporaţiile să preia conducerea metroului”, a declarat Dan Vasile.

Metroul nu merge de ore întregi

Niciun metrou nu circulă în Bucureşti de ore întregi, din cauza unui protest al angajaţilor organizat, în staţia Piaţa Unirii.

În mod normal, trenurile ies pe traseu la 5 dimineaţa, dar azi nu s-a întâmplat asta pentru că angajaţii fac un soi de grevă neanunţată, sub formă de protest spontan.

Toate staţiile de metrou de pe cele 5 magistrale sunt închise. Poliţişti şi jandarmi nu permit accesul călătorilor în subteran.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇