Poliţia Capitalei explică de ce nu a întrerupt până acum protestul care blochează metroul şi ce are de gând să facă în continuare

Poliţia Capitalei explică de ce nu a întrerupt până acum protestul care blochează metroul şi ce are de gând să facă în continuare

Angajații de la metrou au declanșat vineri dimineață un protest spontan, blocând calea de rulare. Atât Metrorex, cât și premierul Florin Cîțu și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, au spus că acțiunea este ilegală.

Cu toate acestea, Poliția Capitalei nu a luat până acum nicio măsură. Purtătorul de cuvânt, Ciprian Romanescu, a declarat că momentan se analizează dacă se va întocmi un dosar penal.

”Nu aș dori să ma pronunț, colegii analizează situația din punct de vedere al legislației pentru a stabili dacă se implică dosar penal. Analizăm toate aspectele, si pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterea bolilor.

ADVERTISING

Nu este dificil să deschizi un dosar penal, ci trebuie să analizăm toate datele, în urma analizării vom stabili”, a declarat Romanescu, întrebat de ce nu se deschide un dosar penal, ținând cont că angajații Metrorex nu au asigurat funcționarea unei treimi din trenuri, așa cum spune legea, precum și pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISING

În schimb, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a precizat că s-au aplicat sancțiuni protestatarilor care nu poartă mască și nu respectă distanțarea socială.

”Le atragem persoanelor din interior să respecte normele în vigoare, să poarte mască și să păstreze distanța. O parte dintre ei care nu au respectat măsurile au fost identificați și sancționați”, a spus Ciprian Romanescu, precizând că nu poate spune în momentul de față câte persoane au fost sancționate.

ADVERTISING

În ceea ce privește haosul creat în urma protestului de la metrou, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a precizat că s-au intensificat filtrele, mai ales pe străzile cele mai aglomerate, fiind chemați polițiști de acasă.

"Poliția a dispus intensificarea filtrelor, s-au suplimentat oameni de la mai multe direcții și chemați polițiști de acasă, sunt în punctele aglomerate, pe principalele artere. Avem rugămintea și le cerem oamenilor să țină cont de măsurile de distanțare și să poarte mască", a mai spus Romanescu.

Metroul nu merge de ore întregi

Niciun metrou nu circulă în Bucureşti de ore întregi, din cauza unui protest al angajaţilor organizat, în staţia Piaţa Unirii.

În mod normal, trenurile ies pe traseu la 5 dimineaţa, dar azi nu s-a întâmplat asta pentru că angajaţii fac un soi de grevă neanunţată, sub formă de protest spontan.

Toate staţiile de metrou de pe cele 5 magistrale sunt închise. Poliţişti şi jandarmi nu permit accesul călătorilor în subteran. Aşa că oamenii recurg la STB, iar mijloacele de transport de suprafaţă sunt arhipline în vremuri de pandemie.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇