Cîțu, despre greva de la metrou: Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal

Cîțu, despre greva de la metrou: Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal

Premierul Florin Cîțu afirmă că protestul spontan al angajaților de la metrou este ilegal și îl acuză pe liderul sindical Ion Rădoi că a apelat la această măsuri după ce a văzut că ”îi dispar sinecurile”.

Cîțu subliniază că a cerut ministrului de Interne Lucian Bode să ia măsuri.

Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineață.

Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri. Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecuri. Am transmis același mesaj domnului ministru Bode”, a scris pe Facebook Florin Cîțu.

ADVERTISING

Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou, a fost deputat PSD în perioada 2000 - 2004 şi senator în legislatura 2004 - 2008.

Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acțiunea ilegală care...

Posted by Florin Cîţu on Friday, March 26, 2021

Niciun metrou nu circulă în Bucureşti, vineri dimineaţa, din cauza unui protest al angajaţilor organizat în staţia Piaţa Unirii.

În mod normal, trenurile ies pe traseu la 5 dimineaţa, dar azi nu s-a întâmplat asta pentru că angajaţii fac un soi de grevă neanunţată, sub formă de protest spontan organizat de sindicat.

ADVERTISING

De ce se întâmplă asta? Pentru că ieri conducerea Metrorex a anunțat că va evacua spațiile comerciale din stații, deoarece acestea “pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.”

ADVERTISING

Din informațiile SpotMedia.ro, la metrou sunt 331 de spații a căror suprafață se întinde pe circa 5.900 de metri pătrați. În ele funcționează magazine cu mărfuri diverse, de la genți și electronice, până la covrigi și gogoși.

Metrorex a închiriat aceste spații comerciale, încă din 1994, către Sindomet Serv com SRL. Firma e deținută de Unitatea – Sindicatul Liber de la Metrou (USLM), condus de Ion Rădoi. Iar sindicatul subînchiria spațiile primite de la Metrorex către diverși comercianți.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇