Iohannis o numește pe Alina Albu șefa DIICOT, în ciuda opoziției CSM

Iohannis o numește pe Alina Albu șefa DIICOT, în ciuda opoziției CSM

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Alinei Albu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pe o perioadă de 3 ani.

Vestea vine azi de la Administraţia Prezidenţială, după ce ieri ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui propunerea de numire a Alinei Albu, în ciuda avizului negativ primit de la CSM.

Alina Albu a susţinut de două ori interviul la MJ pentru numirea în funcţie, după ce a fost avizată negativ de către secţia pentru procurori. 

ADVERTISING

Ulterior votului din CSM, la MJ a existat o reaudiere a Alinei Albu, aşa cum prevede legea.

Avizul CSM este însă unul consultativ.

Precizăm şi că preşedinte al Secţiei de procurori din CSM este Daniel Horodniceanu (fost şef DIICOT), care a obţinut acest post având-o drept contracandidat pe Alina Albu.

Noii şefi de la Parchete

Alina Albu a fost propusă de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism la data de 1 martie, ea reuşind să câştige concursul în faţa altor două candidate de la DIICOT - Ioana Bogdana Albani şi Oana-Daniela Pâţu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Procurorii propuşi de Predoiu pentru şefia DNA şi a Parchetului General au trecut lejer de interviul CSM şi au obţinut avizul pozitiv al Secţiei. Ulterior, au fost numiţi deja în funcţie de Klaus Iohannis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇