Iohannis a numit noii șefi la DNA și Parchetul General

Iohannis a numit noii șefi la DNA și Parchetul General

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele prin care numește noii procurori șefi la Parchetul General și la DNA.

Astfel, au primit mandate de 3 ani Alex-Florin Florenţa în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) și Marius-Ionuţ Voineag ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Amintim că Predoiu a trimis cele două propuneri la Cotroceni în urmă cu o săptămână. El a anunțat atunci că pentru șefia DIICOT reia interviul Alinei Albu, după ce aceasta a primit aviz negativ de la CSM.

ADVERTISING

Amintim că în cazul noului șef al DNA ce tocmai a primit undă verde și de la Iohannis sunt numeroase controverse.

Mai întâi, el a picat, cu prestație foarte slabă, evaluarea în fața comisiei de interviu de la Ministerul Justiției, dar totuși ministru Predoiu și-a asumat propunerea, cu ignorarea recomandării comisiei de interviu.

La solicitarea Spotmedia.ro, ministrul a explicat că „niciun criteriu folosit în alegerea propunerilor nu trebuie absolutizat, deci nici criteriul prestației la interviu”, așa că alegerea între candidaturi s-a făcut „în condițiile compatibilității dintre candidat și nivelul de exigență impus de funcție”.

ADVERTISING

Apoi, potrivit informațiilor prezentate de Ioana Ene Dogioiu, Voineag s-a lăudat că este noul șef al DNA încă de dinainte să aibă loc concursul.

În plus, este un personaj cheie în blocarea analizării tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, după ce a fost acuzat de plagiat.

Exclusiv Legătura între procurorul propus de Predoiu la șefia DNA și blocarea analizei plagiatului lui Nicolae Ciucă (Document)

E de menționat și că în declarația de avere spune că a încasat dar de botez de jumătate de milion de lei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇