Predoiu trimite la Iohannis propunerile pentru procuror general și șefia DNA. Ce face în cazul Alinei Albu, refuzată de CSM la DIICOT

Predoiu trimite la Iohannis propunerile pentru procuror general și șefia DNA. Ce face în cazul Alinei Albu, refuzată de CSM la DIICOT

Ministrul Justiţiei a trimis la Cotroceni pentru aprobare cele două propuneri pentru şefia DNA şi Parchetului General, avizate de Secţia de procurori din CSM.

Însă pentru Alina Albu, propusă şefă la DIICOT şi refuzată de CSM, Cătălin Predoiu va desfășura un nou interviu „ținând cont de cariera profesională impecabilă și calitățile demonstrate”.

Aşadar, Ministerul Justiției comunică public că a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a lui Alex-Florin Florența, avizată pe 13 martie de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

ADVERTISING

Argumentele MJ care fundamentează propunerea pot fi găsite detaliat AICI.

În plus, ministrul Justiției a transmis președintelui propunerea de numire în funcția de procuror-șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lui Marius-Ionuț Voineag, avizată pe 14 martie de CSM, în ciuda multelor controverse.

Exclusiv Legătura între procurorul propus de Predoiu la șefia DNA și blocarea analizei plagiatului lui Nicolae Ciucă (document)

Argumentele MJ care fundamentează propunerea pot fi găsite detaliat AICI.

Cât despre Alina Albu, după avizul negativ primit din partea Secției pentru procurori a CSM, ministrul Justiției va desfășura un nou interviu, "ținând cont de cariera profesională impecabilă și calitățile demonstrate" atât pe baza dosarului profesional depus la Ministerul Justiției, cât și în cadrul interviurilor susținute în cursul procedurii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"De asemenea, ministrul Justiției va efectua verificarea suplimentară a aspectele semnalate prin avizul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Cel de al doilea interviu va fi organizat cu respectarea condițiilor legale similare prevăzute și pentru primul interviu", adaugă MJ.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇